Parcul Feroviarilor, al doilea ca mărime din oraş, va intra în proprietatea Primărei Cluj. Zona este în paragină

Parcul Feroviarilor, al doilea ca mărime din oraş, va intra în proprietatea Primărei Cluj. Zona este în paragină

O imagine veche din Parcul Feroviarilor, publicată pe site-ul nemţesc wolfwerke.de

Al doilea parc ca mărime din Cluj-Napoca va intra în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca, precizează preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botodn. Ministerul Transporturilor a avizat proiectul de Hotărâre de Guvern prin care terenul de 5,3 hectare va intra în proprietatea publică a municipiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am primit răspuns la interpelarea privind Parcul Feroviarilor. Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor au iniţiat şi au avizat favorabil proiectul hotărârii de guvern prin care parcul ar trece în proprietatea publică a municipiului”, a postat deputatul UDMR Cluj Csoma Botond pe pagina sa de Facebook. Acesta a postat şi un facsimil în care se arată că trenul de 5,3 hectare va trece din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Parcul se află în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate, după ce în 2015 a fost reziliat un contract de administrare cu societtea Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA. De atunci, parcul este în paragină.  
 

Parc preluat de Arpad Paszkany

 
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, situat nu departe de zona centrală a oraşului, a fost preluat în 2010 de clubul de fotbal CFR Cluj pentru o perioadă de 25 de ani. Acesta trebuia să plătească 64.000 de euro anual petru zona de 5,3 hectare. În contract se stipula că aici clubul va realiza investiţii de circa 2 milioane de euro pentru realizare a 6 terenuri de fotbal, a unui loc de joacă amenajat unde clujenii să aibă acces gratuit. În 2015, Compania Naţională de Cări Ferate a cerut şi a obţinut în instanţă rezilierea contractului din cauza neplăţii redevenţei timp de mai mult de 2 ani.
Parcul Feroviarilor era înainte de 1989 unul dintre parcurile preferate ale clujenilor, aici iarna fiind amenajat „orăşelul copiilor” prin care circula o locomotivă de agrement. 
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările