Parcări mai scumpe şi mai „scurte”. Un prim pas spre rezolvarea calvarului locurilor de parcare din Cluj

Parcări mai scumpe şi mai „scurte”. Un prim pas spre rezolvarea calvarului locurilor de parcare din Cluj

Tarifele se vor dubla în zona ultracentrală a oraşului.

Şoferii nu-şi vor mai putea achiziţiona abonament de o zi pentru a parca în zona ultracentrală a oraşului, perioada maximă de staţionare fiinde de 3 ore, iar tariful se va dubla: 4 lei/oră. Hotărârea consilierilor locali va intra în vigoare din 1 ianuarie 2007.

Găsirea unui loc de parcare în zona ultracentrală a municipiului Cluj-Napoca a devenit aproape o misiune imposibilă pentru şoferi în orele de vârf. Pentru a rezolva această problemă, consilierii locali au hotărât, luni,  dublearea tarifelor la parcări în zona I a municipiului Cluj-Napoca, care cuprinde 22 de străzi din centru. Este vorba despre circa 1.000 de locuri de parcare. De la 1 ianuarie 2017, un şofer va plati, pe o jumătate de oră de parcare, un tarif de 2 lei, pentru o oră - 4 lei, pentru două ore 8 lei şi pentru 3 orei -12 lei. De asemenea, nu va mai fi posibilă cumpărarea unor abonamente de o zi, perioada maximă de parcare fiind 3 ore, după care se va cere eliberarea unui nou tichet sau eliberarea locului de parcare.
 

Parcări alternative

 
Cei care au nevoie să ajungă în zona centrală, dar sunt dispuşi să facă un drum pe jos de 10-15 minute, au la dispoziţie cele 700 de locuri de parcare de la subsolul stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente. De asemenea, pentru zona II de parcare, adică străzi adiacente zonei centrale, tarifele rămân neschimbate. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: