Tânăra care a renunţat la un job foarte bănos într-o multinaţională ca să vândă jucării: „Într-o zi, cândva, a devenit pentru mine prima zi“

Tânăra care a renunţat la un job foarte bănos într-o multinaţională ca să vândă jucării: „Într-o zi, cândva, a devenit pentru mine prima zi“

Diana Crăciunaş (35 de ani) a renunţat la un job de manager de audit la Pricewaterhouse Coopers, cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanţă şi audit din lume, pentru a pune bazele unei afaceri personale. Aşa a apărut, acum un an, Tini Mini Toys, o firmă cu sediul în Cluj, care produce şi comercializează online jucării educative pentru copii.

Un nou protest anunţat de 1 Decembrie la Cluj

Un nou protest anunţat de 1 Decembrie la Cluj

În paralel cu festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României, la Cluj se va organiza un nou protest. Organizatorii, Umbrela Anticorupţie Cluj şi Corupţia Ucide solicită demisia Guvernului. Acţiunea va avea loc în Piaţa Unirii, sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 16.00.

VIDEO Cum se sărbătoreşte Centenarul la Cluj. Mii de oameni au asistat la parada militară, iar numeroase spectacole sunt programate în această seară

VIDEO Cum se sărbătoreşte Centenarul la Cluj. Mii de oameni au asistat la parada militară, iar numeroase spectacole sunt programate în această seară

Sute de militari, alături de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, au participat la Cluj la o paradă spectaculoasă organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. În continuare, seara va fi dedicată concertelor şi unui spectacol special care va celebra Centenarul României.

Mămică din Cluj, către un medic: „Nu am uitat cum m-ai tratat şi nu îţi dau nimic, că ţi-a urcat Statul salariul anul asta”

Mămică din Cluj, către un medic: „Nu am uitat cum m-ai tratat şi nu îţi dau nimic, că ţi-a urcat Statul salariul anul asta”

O mămică din Cluj a postat pe Facebook o scrisoare în care critică dur modul în care a fost tratată la spitalul de Pediatrie 2 din municipiu: a aşteptat 5 ore pe coridor, patul era prins cu sârmă, salteaua „ruginită”, iar atitudinea personalului medical a lăsat de dorit. Managerul spitalului, Gheorghe Popa, nu a dorit să comenteze acuzaţiile.

VIDEO Cabral: „Când nişte «privaţi» de la Cluj reuşesc de zece ori mai mult decât Ministerul Turismului“

VIDEO Cabral: „Când nişte «privaţi» de la Cluj reuşesc de zece ori mai mult decât Ministerul Turismului“

Vedeta Pro TV Cabral Ibacka vorbeşte, într-o postare pe blog, despre succesul pe care-l are festivalul Untold în Vestul Europei. „Anul ăsta, morţi-copţi, vor veni în România! Ei şi prietenii lor. Asta pentru că nişte privaţi, nişte unii… fac la Cluj cel mai tare eveniment din partea asta de lume”, a scris omul de televiziune despre un grup de tineri pe care i-a cunoscut la festivalul Tomorrowland.

Ce au păţit românii care au îndrăznit să celebreze în plin comunism 50 de ani de la Marea Unire. „Cu trei zile înainte, s-a comunicat că se anulează manifestările“

Ce au păţit românii care au îndrăznit să celebreze în plin comunism 50 de ani de la Marea Unire. „Cu trei zile înainte, s-a comunicat că se anulează manifestările“

Un profesor universitar pensionar a relatat pentru „Adevărul“ cum au decurs festivităţile firave organizate la Alba Iulia în 1968 pentru a marca 50 de ani la Marea Unire. Puţinii oameni care s-au încumetat să cânte în piaţa publică „Deşteaptă-te, române!“ au fost păziţi îndeaproape de Securitate.

Dacă ar fi avut ridicate la Bruxelles necesarele antene profesioniste de detectare a semnalelor timpurii de criză, ai noştri ar fi înţeles din timp semnificaţia exactă a jocurilor care s-au deschis pe plan european, toate fiind preludiul marii confruntări politice ce urmează în pregătirea europarlamentarelor în fiecare dintre Statele Membre.

acum 3 zile · comentarii (80)

Declaraţiile preşedintelui Iohannis nu mai lasă urmă de îndoială. România este complet blocată. Instituţiile principale ale statului nu mai colaborează, se suspectează una pe alta, iau decizii contradictorii. Şi totul se răsfrânge asupra populaţiei, asupra credibilităţii României în lume. Partenerii noştri externi nu dau doi bani pe o ţară care nu funcţionează în parametrii normali, ai statului de drept.

acum 4 zile · comentarii (20)

„Zilele filmului românesc“ din cadrul „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la Cluj-Napoca au debut joi cu două pelicule îndelung aşteptate şi care cu această ocazie au avut premiera naţională. Este vorba despre „Nu mă atinge-mă“, al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur la Berlin, dar şi despre „Charleston“, în regia lui Andei Creţulescu.

acum 6 luni · comentarii (2)

Transilvania International Film Festival (TIFF) a început la Cluj vineri, 25 mai, şi se încheie duminică, 3 iunie. TIFF-ul meu personal a început sâmbătă, cu „Sarabanda“, filmul lui Ingmar Bergman. De fapt nici n-a fost o alegere prea complicată, pentru că te poţi „întâlni“ cu Bergman pe toate străzile, mai ales că secţiunea „Close-up“ i-a fost dedicată anul acesta.

acum 7 luni · comentarii (1)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 9 luni · comentarii (33)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 11 luni · comentarii (20)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 2 ani · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 2 ani · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 2 ani · comentarii (145)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 2 ani · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 3 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 3 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 3 ani · comentarii (21)
Postari Recente