Ioan Aurel Pop, despre „actul odios” de la Sighetu Marmaţiei: „Mai puţini ştiu azi că nu autorităţile române i-au trimis la moarte la Auschwitz pe evreii din Ardeal”

Ioan Aurel Pop, despre „actul odios” de la Sighetu Marmaţiei: „Mai puţini ştiu azi că nu autorităţile române i-au trimis la moarte la Auschwitz pe evreii din Ardeal”

Preşedintele Academiei Române şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, este revoltat faţă de vandalizarea Casei Memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei şi cere autorităţilor găsirea şi tragerea la răspundere a făptaşilor. În plus, preşedintele Academiei solicită supravegherea permanentă a obiectivului, la fel cum se întâmplă în „Occidentul civilizat”. Pop a reamintit de istoria a Holocaustului în România.

Tânăra din România care şi-a deschis propria şcoală de balet în Germania. „Când am plecat din ţară plângeam şi aş fi dat orice să mă întorc acasă“

Tânăra din România care şi-a deschis propria şcoală de balet în Germania. „Când am plecat din ţară plângeam şi aş fi dat orice să mă întorc acasă“

Alexandra Paşcu (36 de ani) a fost timp de peste 10 ani prim balerină la Flensburg, Germania, iar din 2010 are propria şcoală de balet în acelaşi oraş. Peste 100 de copii urmează cursurile şcolii sale. Tânăra revine în România de câteva ori pe an pentru a colabora cu o şcoală de balet din Bistriţa.

Prins în timp ce ridica un pachet cu 500 de comprimate de ecstasy la o zi după terminarea Untold

Prins în timp ce ridica un pachet cu 500 de comprimate de ecstasy la o zi după terminarea Untold

Poliţiştii Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate din Cluj-Napoca şi procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat în flagrant delict un bărbat bănuit de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc. Acesta a ridicat un colet cu peste 500 de comprimate ecstasy, în 6 august, la o zi după terminarea festivalului Untold, unde au fost luate măsuri speciale de siguranţă pentru prevenirea consmului de substanţe interzise.

Românii care au început ca vânzători la McDonald's, iar acum conduc trei afaceri prospere în Germania: „Ne-am înţeles să scoatem din vocabular «Nu pot!»“

Românii care au început ca vânzători la McDonald's, iar acum conduc trei afaceri prospere în Germania: „Ne-am înţeles să scoatem din vocabular «Nu pot!»“

Daniel Drăghiţa (33 de ani) şi soţia sa, Liliana (31 de ani), au ales să-şi încerce norocul în Germania, acum şapte ani, chemaţi de mirajul „visului german”. Într-o primă fază, amândoi au început de jos, angajându-se la McDonald's, dar după ceva mai mult de un an reuşeau primul pas, deschizându-şi prima afacere, lângă Munchen.

Lista halucinantă de „păcate“ afişată pe uşa unei biserici din Mureş: „Părinţii păcătuiesc când le îngăduie copiilor să-şi petreacă timpul la adunări sportive“

Lista halucinantă de „păcate“ afişată pe uşa unei biserici din Mureş: „Părinţii păcătuiesc când le îngăduie copiilor să-şi petreacă timpul la adunări sportive“

O femeie din Bucureşti a postat pe Facebook o fotografie cu mesajul prins în piuneze pe uşa Bisericii Sfântul Nicolae, din localitatea Lăpuşna, judeţul Mureş. Cu titlul: „Părinţii păcătuiesc atunci când”, pe o coală de hârtie sunt enumerate toate greşelile pe care oamenii le-ar face în educaţia copiilor.

Încep lucrurile serioase, cu propuneri spectaculoase, cu atât mai interesante cu cât se ştie deja că ele vor sta la baza dezbaterilor pentru alegerile europarlamentare, dorind să influenţeze în cât mai mare măsură acea schiţă exhaustivă de proiect european care va fi prezentată ca Declaraţie Solemnă în finalul Summitului UE de la Sibiu din primăvara viitoare.

acum 19 zile · comentarii (39)

Deunăzi, un prieten mi-a spus că USR-ul trebuie să îşi găsească candidat la preşedinţie, să avem şi noi ce vota: „Iohannis e al doilea Constantinescu!“ Cum, în acest moment, presa de toate culorile e plină de critici la adresa lui Iohannis, mă întreb în ce măsură aceste critici (sau atacuri) sunt sau nu de folos pentru obiectivele mai generale ale celor care doresc cu adevărat să schimbe ceva în bine în această ţară?

acum 20 zile · comentarii (50)

1 din 5 tineri ai României se gândeşte serios să părăsească ţara. Peste 19% dintre românii apţi de munca - cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani - locuiau în anul 2017 în alte ţări din Uniunea Europeană, se arată într-un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene - Eurostat. Exodul Românilor către Vest are la bază mai multe cauze, dezbătute şi răs-dezbătute.

acum 20 zile · comentarii (40)

„Zilele filmului românesc“ din cadrul „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la Cluj-Napoca au debut joi cu două pelicule îndelung aşteptate şi care cu această ocazie au avut premiera naţională. Este vorba despre „Nu mă atinge-mă“, al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur la Berlin, dar şi despre „Charleston“, în regia lui Andei Creţulescu.

acum 3 luni · comentarii (2)

Transilvania International Film Festival (TIFF) a început la Cluj vineri, 25 mai, şi se încheie duminică, 3 iunie. TIFF-ul meu personal a început sâmbătă, cu „Sarabanda“, filmul lui Ingmar Bergman. De fapt nici n-a fost o alegere prea complicată, pentru că te poţi „întâlni“ cu Bergman pe toate străzile, mai ales că secţiunea „Close-up“ i-a fost dedicată anul acesta.

acum 3 luni · comentarii (1)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 5 luni · comentarii (33)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 7 luni · comentarii (20)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 1 an · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 1 an · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 1 an · comentarii (142)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 2 ani · comentarii (99)

A început Transilvania International Film Festival (TIFF). N-o să vă mint: nu am mers la deschiderea oficială, pentru că nu-mi plac discursurile, nici aglomeraţia. Pe de altă parte, e cam greu să eviţi aglomeraţia la TIFF, pentru că străzile sunt pline de oameni care au un singur lucru în cap: să vadă filme, cât mai multe filme.

acum 2 ani · comentarii (3)

Să faci jurnalism de calitate astăzi este o provocare la care instituţiile media din toată lumea fac faţă din ce în ce mai greu. România va fi o ţară în care se trăieşte mai bine pe măsură ce tot mai mulţi dintre cetăţenii ei vor înţelege că suntem prea săraci ca să avem o presă de slabă calitate.

acum 2 ani · comentarii (12)

Ştirea conform căreia somonul este cel mai toxic aliment din lume a circulat cu înverşunare pe site-urile de ştiri şi pe reţelele de socializare din România. Am luat la bani mărunţi articolul preluat dintr-o publicaţie „glossy” din Republica Moldova şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare.

acum 2 ani · comentarii (21)
Postari Recente