Osemintele fostului redactor-şef la secţia maghiară a TVR Cluj, găsite accidental. Bărbatul s-ar fi spânzurat în luna iulie

Osemintele fostului redactor-şef la secţia maghiară a TVR Cluj, găsite accidental. Bărbatul s-ar fi spânzurat în luna iulie

Bardocz Sandor FOTO someseanul.ro

Osemintele jurnalistului Bardocz Sandor au fost găsite luni seara, 11 septembrie, pe o păşune în zona satului Suceagu, situat la vreo 15 kilometri din Cluj-Napoca. Ziaristul lucrase la TVR Cluj, unde a fost fost redactor-şef al secţiei maghiare. Fusese dat dispărut în data de 15 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Osemintele jurnalistului Bardocz Sandor au fost găsit luni seara, 11 septembrie, pe o păşune din comuna Baciu, lângă Cluj-Napoca. Poliţiştii au fost anunţaţi că s-au descoperit rămăşiţe umane pe o păşune din apropierea satului Suceagu.

Surse din anchetă spun că un tată cu copilul său culegeau nuci şi i-au descoperit osemintele. Ar fi observat mai întâi funia legată de nuc, iar apoi rămăşiţe umane.

Publicaţia stiridecluj.ro susţine că tatăl şi fiul ar fi de etnie romă şi s-ar fi aflat pe păşune la  furat nuci. Aceeaşi publicaţie precizează că jurnalistul ar mai fi încercat să se sinucidă.

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 19:30, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, pe o păşune de pe raza localităţii Suceagu, au fost găsite oseminte umane. La faţa locului, într-o zonă cu vegetaţie deasă, poliţiştii au găsit bucăţi de ţesut osos, acestea fiind ridicate şi transportate la IML Cluj. De asemenea, la faţa locului au fost găsite obiecte de îmbrăcăminte, precum şi alte obiecte personale, care ar fi aparţinut lui Bardocz Sandor, persoana care ar fi plecat de la domiciliu la data de 15 iulie a.c.. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care a survenit decesul persoanei, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Bardocz Sandor avea 54 de ani. Fusese dat dispărut pe 15 iulie.

Un bărbat în vârstă de 54 de ani, din localitatea Suceagu, comuna Baciu, judeţul Cluj, a plecat de la domiciliu, din data de 15 iulie a.c.,  şi nu a mai revenit. Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 15 iulie a.c.,  Bardocz Sandor, de 54 de ani, a părăsit locuinţa din Suceagu, plecând într-o direcţie necunoscută. Semnalmentele persoanei dispărute : semnalmente - înălţime 1,75-1,80 m, greutate 75 kg, constituţie atletică, faţa ovală, ochi căprui, păr şaten, tuns scurt; îmbrăcăminte - la data plecării, purta un tricou, pantaloni de culoare bej, pantofi de culoare maro, era comunicatul dat de IPJ în iulie.

Comunicatul era însoţit de fotografia de mai jos:

În toamna lui 2011, Bardocz Sandor a fost schimbat din funcţia de redactor şef la Secţia Maghiară la TVR Cluj, de către directorul TVR Cluj Romeo Couţi în urma unui raport de activitate, scrie stiridecluj.ro. Activitatea lui Bardocz fusese calificată cu „nesatisfăcător“ după ce la rapoartele anterioare primise „bine“ şi „foarte bine“. Jurnalistul a contestat atunci raportul, însă nu s-a rezolvat nimic. Surse din TVR, citate de stiridecluj.ro, afirmau că fostul redactor sef al Sectiei Maghiare ar fi fost suspectat că ar fi simpatizat cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania, lucru care ar fi deranjat UDMR Cluj.

Mesaje de condoleanţe

Conducerea Asociaţiei Profesioniştilor din Presă – Cluj a postat pe facebook un mesaj de condoleanţe pentru familie: Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) transmite condoleanţe familiei fostului redactor şef al secţiei maghiare de la TVR Cluj, Bardocsz Sandor. Dumnezeu să îl odihnească!.

Mai puteţi citi:

Un jurnalist rus s-ar fi sinucis la Kiev

citeste totul despre: