Ordonanţa de Urgenţă prin care se modifică legile justiţiei, contestată în stradă de mai mulţi actori de la Teatrul Naţional din Cluj

Ordonanţa de Urgenţă prin care se modifică legile justiţiei, contestată în stradă de mai mulţi actori de la Teatrul Naţional din Cluj

Actorii clujeni s-au solidarizat cu colegii lor din Bucureşti şi cu magistraţii din Cluj. FOTO: Dan Bodea

După ce magistraţii clujeni au ieşit de mai multe ori în stradă în cursul acestei săptămâni, sâmbătă, 2 martie, a fost rândul actorilor să conteste Ordonanţa de Urgenţă 7.

Artiştii au ieşit în faţa Teatrului Naţional din Cluj purtând bandorele albe, în semn de protest faţă de celebra OUG 7 din acest an. Gestul actorilor clujeni vine şi ca un răspuns la iniţitativa colegilor de la Teatrul Naţional Bucureşti, dar şi ca un mod de a-şi arăta solidaritatea faşp de protestele magistraţilor. 
 
În total, 10 actori au ieşit în stradă, fiecare având banderola pe braţ şi câte un banner cu mesaje scurte, dar concise, precum „Susţinem magistraţii clujeni” sau „Vrem o justiţie independentă. Actorii care au protestat sâmbătă, 2 martie, sunt Diana Buluga, Cosmin Stănilă, Cristian Grosu, Anca Hanu,Ionuţ Caras, Matei Rotaru, Radu Dogaru, Elena Ivanca,  Adriana Băilescu şi Alexandra Tarce.
 
Ionuţ Caras a explicat motivele care i-au determinat pe tinerii actori să protesteze. „În acest mod ne arătăm şi noi solidaritatea faţă de gesturile de protest din ultimele zile ale magistraţilor. Dorim să dispară OUG 7 şi ne dorim să trăim cu adevărat într-un stat de drept. Gestul nostru vine ca răspuns la iniţitativa colegilor din Teatrul Naţional Bucureşti. Avem impresia că ne îndreptăm spre o mare prăpastie. Misiunea actorilor sau a artiştilor dintr-un oraş nu e doar aceea de a aduce bună dispoziţie sau de a fi nişte simpli entertaineri, ci cred că au şi datoria de a semnala problemele care se întâlnesc în societatea în care trăiesc”, a spus Ionuţ Caras.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările