Orban, pus la punct de iniţiatoarea Legii antifumat: „Este comportamentul unor politicieni ce se cred deasupra legii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine surprinsă în biroul premierului Ludovic Orban.
Imagine surprinsă în biroul premierului Ludovic Orban.

Clujeanca Aurelia Cristea, iniţiatoarea „Legii antifumat”, susţine că fotografia din biroul lui Ludovic Orban „ilustrează perfect comportamentul unei generaţii de politicieni care continuă să se creadă deasupra legilor”.

Aurelia Cristea, parlamentarul clujean care a iniţiat Legea atifumat (15/2016), care prevede că este interzis fumatul în spaţiile publice închise, crtitică atitudinea premierului Ludovic Orban, care a fost surprins fumând şi consumând băuturi alcoolice în biroul său altăuri de câţiva colegi de partid. 

„Ceea ce vedem în fotografia respectivă ilustrează perfect comportamentul unei generaţii de politicieni care continuă să se creadă deasupra legilor. Sau chiar mai rău, o generaţie de politicieni de “crâşmă”. 

Personal, nu îmi imaginez ce atmosferă de lucru poate fi în biroul acela a doua zi , în izul persistent de alcool şi tutun.  Scuzele ar putea fi acceptate dacă ceea ce vedem în fotografie ar fi o întâmplare nefericita, dar în ceea ce priveşte fumatul în spaţiile publice închise este o practică zilnică atât pentru premier cât şi pentru alţi demnitari. 

”,  a declarat Cristea pentru „Adevărul”. 

 „Ar fi cazul să fie amendaţi toţi cei din fotografie”

„Nu este singurul premier care procedează aşa, dar în cazul acesta mă aştept că Dnul Preşedinte Klaus Iohannis să ia atitudine în mod public. Domnul Preşedinte Klaus  Iohannis a susţinut atât legea 15 privind interzicerea fumatului în spaţiile  publice închise cât şi iniţiativa “2035 fară tutun” prin găzduirea mai multor dezbateri cu participare internaţională  care au drep scop promovarea de politici publice menite să reducă consumul de tutun în rândul tinerei generaţii”, a mai spus fostul parlamentar PSD, actual prşedinte al PRO România Cluj”. 

„Se pare că nici măcar criza aceasta ocazionată de pandemia “Covid-19” nu i-a vindecat de astfel de metehne. Ceea ce este mai trist este modul în care îi respecta pe cetăţenii care i-au votat şi care respectă legile, iar dacă nu le respectă sunt amendaţi. Ar fi cazul să fie amendaţi toţi cei din fotografie pentru numeroasele încălcări ale legislaţiei surprinse în fotografia respectivă”, a concluzionat Cristea.

Citeşte şi

Fotografia anului. Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri beau şi fumează în biroul premierului. Ce reguli încalcă demnitarii

Reacţia lui Orban după ce a băut şi a fumat în biroul de la Guvern: Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite