Oraşul în care supermarketurile solicită certificatul verde. În ce condiţii sunt obligaţi clienţii să-l prezinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul în anumite zone ale hypermarketurilor clujene poate fi condiţionat de cettificatul verde. FOTO UNSPLASH
Accesul în anumite zone ale hypermarketurilor clujene poate fi condiţionat de cettificatul verde. FOTO UNSPLASH

Ultimele săptămâni au adus o adevărată explozia de infectări în mai multe zone ale ţării, iar o serie de localităţi şi judeţe au intrat deja în scenariul roşu. Acest lucru a atras o serie de restricţii.

Clujul a depăşit încă de miercuri, 22 septembrie, incidenţa de 3 la 1.000 a infectărilor cu SARS CoV-2. Conform legii, autorităţile au aşteptat 48 de ore, iar de vineri, 24 septembrie, oraşul a intrat oficial în scenariul roşu. 

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activităţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 este deja necesar la Cluj pentru accesul în restaurante, cinematografe şi evenimente publice şi private, concerte, spectacole şi evenimente sportive.

În principiu, mall-urile şi magazinele nu solicită certificatul verde, însă există şi câteva excepţii. Restaurantele din food-court-ul centrelor comerciale din Cluj şi anumite hypermarketuri solicită dovada vaccinării sau pe cea a trecerii prin boală, ori un test negativ. este vorba însă doar de cele în care se poate lua masa şi care solicită certificatul verde la casele de marcat ale departamentelor gastro.

auchan afis cluj

Este şi cazul hypermarketurilor Auchan din oraş, unde clienţii care vor să mănânce în spaţiile de servire a mesei trebuie să prezinte fie certtiifcatul verde, fie dovada trecerii prin boală. Totodată, mai există şi opţiunea prezentării unui test PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen negativ, dar făcut în urmă cu cel mult 48 de ore.

Vă mai recomandăm şi:

Veşti proaste de la un expert în sănătate publică. Răzvan Cherecheş: „Valul 4 COVID-19 va fi mai mare decât celelalte“

Încă un oraş important din România intră în scenariul roşu. Noile restricţii care îi aşteaptă pe oameni

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite