Oraşul din România care spune stop risipei alimentare. Ce evenimente să nu rataţi
0O asociaţie din ţară va pune în practică săptămâna viitoare o iniţiativă inedită: Săptămâna pentru Combaterea Risipei Alimentare.
De luni, 16 aprilie, şi până sâmbătă, 21 aprilie, inclusiv, Asociaţia JCI Cluj organizează o iniţiativă inedită în cadrul proiectului Food Waste Combat: o săptămână de acţiuni menite să le spună oamenilor cum poate fi combătută risipa alimentară.
Potrivit organizatorilor, vor avea loc activităţi prin care oamenii vor afla cum pot reduce risipa alimentară şi vor fi încurajaţi să se implice în campanie prin proiecţii de film, tururi ghidate în pieţe, ziua frigiderului tău, vânătoare de comori şi o masă în stradă.
Programul Săptămânii anti-risipă alimentară:
• Luni, 16 aprilie ora 18:30: Lansare oficială şi proiecţie de film la Cinema Mărăşti
• Marţi, 17 aprilie: Tururi ghidate în pieţe - Mersul la piaţă devine cool!
• Miercuri, 18 aprilie: zi tematică - “Frigiderul tău”
• Joi, 19 aprilie, ziua OLIO - creştem comunitatea clujeană de schimb de mâncare
• Vineri, 20 aprilie: Treasure hunt Food Waste Combat, cu sprijinul Zoniz
• Sâmbătă, 21 aprilie ora 14:00 - 20:00 : Masă în stradă cu foodtruck-urile Food Waste Combat, pe strada Potaissa
Intrarea este liberă la toate evenimentele.
„Vor fi absolut grozave! Doar ca să vă faceţi o idee, ziua de 21 va avea zone pentru degustări, experimente culinare, trucuri pentru depistat falsurile din comerţ, atelier de compostare. Plus un meniu bazat pe improvizaţie gătit din surplus de alimente de la supermarketuri, transformat în mâncare delicioasă de 4 bucătari. Desigur, noi vă încurajăm să luaţi parte la tot programul propus de noi. Vom însoţi evenimentele cu sfaturi despre cele mai importante şi interesante obiceiuri pentru reducerea risipei alimentare, plus câteva surprize şi concursuri interesante pentru cei care aleg participe“, spune Camelia Gui, project managerul Food Waste Combat, într-un comunicat.
Proiectul Food Waste Combat a lansat în 2017, iar în prezent are 100 de beneficiari recurenţi ai surplusului de hrană colectat săptămânal şi două restaurante partenere pentru campania de informare. Potrivit asociaţiei, e în pregătire şi un proiect de compostare, iar până la finalul anului se lucrează la crearea primei bănci de alimente din Cluj.
Mai puteţi citi: