Oraşul din România care are în aeroport un bust cu regele Decebal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 19 noiembrie, a fost dezvelit un bust al regelui dac Decebal pe aeroportul unui mare oraş din România. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor derulate de respectivul aeroport Centenarului Marii Uniri.

La Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a avut loc luni, 19 noiembrie, o expoziţie dedicată Centenarului Marii Uniri, expoziţie numită „România 100. Simboluri identitare. Portrete de daci şi romani”.

Potrivit unui comunicat, expoziţia a fost realizată de către Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Asociaţia Identitate Culturală Contemporană şi Asociaţia de promovare a activităţilor cultural-ştiinţifice Susţinem Valorile.

„Scopul acestei expoziţii, prezentate într-un spaţiu neconvenţional precum cel al unui aeroport este de a promova valorile de identitate culturală naţională şi obârşia neamului românesc, printr-o incursiune istorică în civilizaţia daco-romană. În cadrul evenimentului a avut loc şi dezvelirea statuii lui Decebal“, se mai arată în comunicat.

„Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional Cluj, în anul Centenarului, reprezintă un simbol deosebit de important cu privire la unitatea poporului român de-a lungul timpului. Aviaţia militară din România a avut o contribuţie importantă la realizarea Unirii şi de asemenea, după acest moment istoric, a fost un factor important de coeziune şi apărare a neamului românesc”, a declarat directorul  aeroportului, David Ciceo.

Expoziţia poate fi vizitată în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri ale aeroportului.

Mai puteţi citi: 

UPDATE Zeci de pasageri români au fost blocaţi  pe aeroportul londonez Luton. Unii dintre ei ar fi trebuit să ajungă încă de ieri la Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite