Oferă în dar o carte! E cadoul care se deschide iar şi iar cu plăcere

Oferă în dar o carte! E cadoul care se
deschide iar şi iar cu plăcere

Daruri  FOTO: Adevărul

„Cărţile ne ghidează şi ne îndrumă în viaţă“, spune clujeanul Victor Miron, cel care a creat conceptul de book-selfie. El a postat pe Facebook o imagine cu mesajul „O carte este un cadou pe care îl deschizi iar şi iar“ încurajând astfel oamenii să ofere celor dragi, de sărbători, şi cărţi în dar.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Majoritatea cărţilor pe care le citesc le împrumut de la prieteni sau de la bibliotecă. Totuşi cumpăr lunar zeci de cărţi pentru a le oferi cadou la zile de naştere sau diverse vizite şi ocazii speciale. Aşa mi-am obişnuit apropiaţii să-mi cumpere şi ei cadou tot cărţi. Pe unii i-am convins să ofere cărţi nuntaşilor la căsătoria lor, aşa s-a născut conceptul de Nuntă ca la carte“, povesteşte Victor Miron, tânărul care a iniţiat, în urmă cu aproape un an Campania de promovare a cititului „Cărţile pe faţă“.

Pentru Victor, cărţile sunt la fel de vitale ca şi aerul. Mărturiseşte ori de câte ori are ocazia că nu trece o zi fără să nu pună mâna pe o carte şi să citească.

De Crăciun, spune zâmbind că şi-ar dori să-l primească şi-ar dori să primească, în dar, cărţi. „Aş vrea să primesc cadou ”Nostalgia” de Mircea Cărtărescu deoarece o vom citi în 8 ianuarie în cadrul primei ediţii din 2015 a clubului de lectură Vocea cititorului. Îmi mai doresc mult ”Soni” de Andrei Ruse pe care o caut de ceva vreme şi nu o găsesc nicăieri. Dar cel mai mult îmi doresc să primesc manuscrisul cărţii Cărţile pe faţă, al doilea volum. Pe acesta îl scriem împreună, cei cinci membri care formăm nucleul echipei de campanie: Adela Mureşan, Ioana Marian, Petruţa Grijincu, Ruxandra Bărbat şi cu mine“, afirmă clujeanul.

Şi cum pentru această echipă ingenioasă de la „Cărţile pe faţă“, „carte“ a fost lege în 2014, ei au încheiat anul în acelaşi ton.

„Am organizat acţiunea provoCARTE, aceasta s-a desfăşurat în două etape. În prima fază oamenii au donat cărţi pe care au trecut ”preţul” printr-o provocare de tip faptă bună. După ce am strâns câteva sute de cărţi le-am oferit altor oameni care le-au luat cadou dacă şi-au asumat că vor îndeplini provocarea de tip faptă bună scrisă pe interiorul cărţii. Am imortalizat conceptul în acest video din dorinţa de a încuraja şi alţi oameni să facă astfel de provoCĂRŢI în alte oraşe“, mai spune Victor.

Povestea „Cărţile pe faţă“ continuă şi în 2015 cu multe-multe proiecte, aşa cum promite echipa din spatele campaniei.

Mai puteţi citi:

Oraşul unde găseşti biblioteca în parc

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

Ofertă inedită la Cluj: dai o carte şi primeşti gratuit un aranjat la coafor. „Promovăm lectura în locuri în care nu te aştepţi“

Clujeanul care a creat noul selfie, book-selfie: „Românii nu citesc pentru că nu e cool să citeşti“

VIDEO Cum să-i faci pe oameni să citească: un service din Cluj şi-a deschis bibliotecă

Cu „cărţile pe faţă“, o campanie prin care un clujean promovează lectura prin book-selfie: „Suntem şi ceea ce citim

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: