O zi de film în memoria actriţei Melania Ursu. Ce proiecţii vor rula la cinema Victoria din Cluj

O zi de film în memoria actriţei Melania Ursu. Ce proiecţii vor rula la cinema Victoria din Cluj

Melania Ursu  FOTO: Nicu Cherciu

Un cinematograf din Cluj organizează joi, 14 ianuarie, o zi de film în amintirea actriţei Melania Ursu. La cinema Victoria se vor proiecta filmele “Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu” la ora 17.30 şi “Caravana Cinematografică” de la ora 20.00. Intrarea este liberă la ambele proiecţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conducerea cinematografului îi invită pe toţi cei care au iubit-o pe marea actriţă să îi aducă acesteia un omagiu, apreciindu-i rolurile din cele două filme, reamintindu-şi nu doar de talentul său ci şi de energia şi frumuseţea care a însoţit-o întreaga sa viaţă”, anunţă reprezentanţii cinematografului Victoria, într-un comunicat.

La ora 17.30 va rula pelicula ”Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu”, o dramă istorică în care regretata actriţă Melania Ursu joacă rolul doamnei Chiajna. Filmul, în regia Malvinei Urşianu, îi care ca protagonişti, pe lângă Melania Ursu, pe: Cornel Coman, George Motoi, Silvia Popovici, Dorel Vişan. 

De la ora 20.00 va rula un alt film - ”Caravana Cinematografică”, în regia lui Titus Muntean - în care Melania Ursu joacă rolul Doamnei Benea. Acţiunea peliculei se petrece într-un sătuc izolat din Transilvania, la începutul anilor '60, unde oamenii duc o existenta liniştită sub conducerea lui Tanasie, preşedintele Consiliului local. Liniştea este tulburată de un activist comunist ambiţios care are misiunea de a proiecta filme de propagandă. 

Intrarea la cele două proiecţii este gratuită.

Melania Ursu, una din cele mai cunoscute actriţe din teatrul românesc, a murit luni seara, 11 ianuarie, la 76 de ani. Cariera sa se întinde pe aproape jumătate de secol, mulţi ani petrecându-i pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

Melania Ursu a murit. Actriţa a petrecut o jumătate de secol pe scenă


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările