O româncă de 20 de ani, condamnată la ani grei de închisoare în Anglia. „A folosit «Respiraţia Diavolului» ca să jefuiască un campion de dans, dar l-a ucis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
diana cristea

Diana Cristea, o tânără româncă de 20 de ani din Marea Britanie, a fost judecată şi condamnată la ani grei de închisoare. Ajutată de iubitul ei, românca, ar fi ucis un mare campion irlandez de dans.

Românca Diana Cristea şi partenerul ei, Joel Orsei, au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal britanic de uciderea lui

Adrian Murphy, septuplu campion al Irlandei la dans sportiv. Murphy a fost găsit decedat, în 2019, în urma unei doze fatale de „Respiraţia Diavolului", strecurată în băutura sa, iar românca nu este străină de acest lucru. 

În martie 2021, Diana Cristea a fost condamnată pentru că şi-a ajutat iubitul să-l omoare pe Adrian Murphy. În realitate, cei doi nu intenţionau să-l ucidă pe irlandez, ci doar să-l jefuiască.Pentru asta, ei au folosit un drog pe bază de scopolamină, substanţă folosită adeseori de violatori, numită şi „Respiraţia Diavolului", pentru a-l lăsa inconştient pe Murphy şi a-l jefui, numai că acesta a murit.

Amândoi au fost găsiţi vinovaţi de crimă în urma unui proces la Croydon Crown Court. Diana Cristea a fost condamnată la 16 ani de închisoare, în timp ce Osei a primit 32 de ani de închisoare. Avocaţii româncei au făcut apel, susţinând că sentinţa este „excesivă”.

Însă verdictul instanţei londoneze a fost menţinut. Într-o decizie pronunţată luni, 15 noiembrie, de Curtea de Apel din Anglia şi Ţara Galilor, formată din trei judecători, cererea avocaţilor apărării a fost respinsă. Judecătorii au explicat şi motivul pentru care românca va face „doar” 16 ani de închisoare, în timp ce partenerul ei va sta după gratii de două ori mai mult, notează portalul irlandez Extra.ie.

Explicaţiile judecătorilor

„Cea mai clară distincţie între reclamant şi Osei a fost vârsta lor – la momentul comiterii infracţiunilor, Osei era adult, în timp ce reclamantul avea doar 17 ani. Judecătorul a fost mulţumit că, din cauza circumstanţelor sale personale şi a vârstei ei, era mai susceptibilă la influenţa altora, în special a celor mai în vârstă şi cu mai multă experienţă criminală. Aceşti factori au avut ca efect reducerea vinovăţiei ei.

Judecătorul a considerat că Osei era partenerul dominant în relaţia lor datorită faptului că era mai în vârstă şi mai experimentat.

„Cu toate acestea, nu s-a considerat că ea era dominată de el în aşa măsură încât să nu poată face ceea ce îşi dorea. Ea nu s-a limitat să-şi încurajeze partenerul, ci s-a implicat direct. A fost o operaţie care a fost planificată cu atenţie pe parcursul a câteva săptămâni”, au spus aceştia.

Judecătorii de apel au reţinut că Diana Cristea a avut o copilărie dificilă şi a avut probleme emoţionale şi de sănătate mintală. Ei au spus că nu au vrut să „minimizeze” trauma prin care a trecut, dar că nu au putut stabili că pedeapsa ei a fost în vreun fel excesivă.

„Cristea era de origine română şi crescuse în România. Ea fusese violată la vârsta de 12 ani de doi bărbaţi care au postat imagini cu agresiunea sexuală pe reţelele de socializare. Familia ei s-a mutat din acest motiv în Marea Britanie când ea avea 14 ani. A fost atrasă într-o lume a consumului de droguri, iar mama ei nu a putut să-i facă faţă.

Ea a fost luată în grija autorităţilor locale în ianuarie 2017, când avea 15 ani şi, după câteva plasamente nereuşite, a fost trimisă într-o unitate rezidenţială pentru copii exploataţi şi abuzaţi sexual. Un an mai târziu, Diana Cristea l-a cunoscut pe Osei şi a revenit la vechile obiceiuri proaste.

Cum au acţionat ucigaşii

Potrivit presei britanice, Adrian Murphy ar fi fost ucis probabil pe 2 iunie, în 2019, în apartamentul acestuia de la etajul 17, din Battersea, în sudul Londrei. Diana Cristea şi Joel Osei au fost prinşi de poliţişti la scurt timp, după ce au încercat să cumpere diamante în valoare de 80.000 de lire sterline de la un bijutier din New York, dar s-au dat de gol folosind cardul victimei, a scris The Sun, care citează Croydon Crown Court.

În schimb, Extra.ie notează că Murphy a murit pe 1 iunie, iar cadavrul său a fost descoperit de cel mai bun prieten şi fost partener pe 4 iunie.

Osei îşi contacta victimele prin intermediul unei aplicaţii de dating pentru gay, Grindr, după care se întâlnea cu ele, iar iubita lui ar fi fost „creierul”, cea care „l-a îndemnat” să facă asta şi a vândut obiectele furate.Telefonul victimei fusese aruncat în toaletă, iar în apartament a fost găsită o cutie de suc ce conţinea urme de scopolamină, iar amprentele lui Osei au fost descoperite pe o sticlă de whisky lăsată la faţa locului. De fapt, Joel Osei avea ca scop să-l jefuiască pe irlandez, ceea ce a şi reuşit, şi nu intenţiona să-l ucidă. Însă inima lui Murphy a cedat din cauza supradozei, iar anchetatorii au ajuns în cele din urmă la ucigaşi. 

Vă mai recomandăm şi:

Păţania a trei românce pe o autostradă din Ungaria. Coşmarul a început când au fost oprite de doi conaţionali deghizaţi în poliţişti VIDEO

Cum au readus infractorii românii Covid într-o ţară ce părea în siguranţă. „Au fugit din carantină şi i-au infectat pe poliţişti”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite