O persoană a murit, iar o alta a fost rănită în urma unei explozii în localitatea clujeană Izvoru Crişului

O persoană a murit, iar o alta a fost rănită în urma unei explozii în localitatea clujeană Izvoru Crişului

Echipele ISU Cluj au intervenit pentru salvarea victimelor. FOTO: Arhivă

O persoană în vârstă a fost rănită, sâmbătă dimineaţă, iar alta şi-a pierdut viaţa sub dărâmături în urma unei explozii care a avut loc în comuna Izvoru Crişului, judeţul Cluj, şi care a afectat mai multe case din vecinătate, reprezentanţii ISU Cluj cercetând cauzele care au dus la producerea deflagraţiei, arată Mediafax.

UPDATE Femeia prinsă sub dărâmături în urma exploziei care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la casa în care locuia, din comuna Izvoru Crişului, judeţul Cluj, a fost găsită moartă, rănile pe care le-a suferit fiindu-i fatale.
Primarul comunei Izvoru Crişului, Antal Ioan, a declarat, pentru Mediafax, că soţul femei, rănit în explozie, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca. "Bătrânul rănit în explozia casei a fost dus la UPU, pentru îngrijiri medicale, dar soţia sa a decedat, fiind prinsă sub dărâmături, şi a suferit răni astfel încât nu a mai putut fi salvată. Avea 58 de ani. Soţul ei ne-a supus că aceasta se afla în bucătăria casei şi a vrut să aprindă focul la aragaz de la o butelie de gaz. Se pare că de la butelia de gaz a avut loc explozia", a spus Antal.

Şeful UPU Cluj, Adela Golea, a declarat, pentru aceeaşi sursă citată, că bărbatul rănit a suferit arsuri la mâini şi a fost adus la spital. Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a spus că imobilul în care locuiau persoanele respective a fost distrus în totalitate în urma exploziei.

Explozia produsă în comuna Izvoru Crişului a afectat mai multe case din vecinătate, reprezentanţii ISU Cluj cercetând cauzele care au dus la producerea deflagraţiei. "Eu locuiesc la 500 de case de casa unde a avut loc explozia şi am auzit bubuitul. Şi casele din vecini au fost afectate de explozie, au geamurile sparte şi acoperişurile distruse. Nu cred că explozia a avut drept cauză o acumulare de gaz, pentru că noi nu avem reţea de gaz în comună. Un bătrân care este proprietarul casei a fost rănit, iar soţia sa este căutată sub dărâmături. În casă locuiau şi tineri, încă patru persoane, dar acestea nu au păţit nimic”, declara primarul Antal Ioan.
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, că cele două persoane au fost prinse sub dărâmăturile casei în care locuiau. "S-a produs o explozie la o casă de locuit din Izvoru Crişului, două victime fiind rănite şi prinse sub dărâmături. ISU Cluj a intervenit cu o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Cercetăm care sunt cauzele ce au dus la producerea exploziei", a spus, pentru Mediafax, Biriş.

Primarul comunei Izvoru Crişului, Antal Ioan, a declarat că mai multe case ale vecinilor au fost afectate de suflul exploziei. "Eu locuiesc la 500 de case de casa unde a avut loc explozia şi am auzit bubuitul. Şi casele din vecini au fost afectate de explozie, au geamurile sparte şi acoperişurile distruse. Nu cred că explozia a avut drept cauză o acumulare de gaz, pentru că noi nu avem reţea de gaz în comună. Un bătrân care este proprietarul casei a fost rănit, iar soţia sa este căutată sub dărâmături. În casă locuiau şi tineri, încă patru persoane, dar acestea nu au păţit nimic”, a spus Antal. Acesta crede că explozia a pornit de la un tub de oxigen folosit de proprietarul casei pentru a-l ajuta să respire întrucât suferă de o boală la plămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: