O instalaţie robotizată pentru paletizare s-a lansat, în premieră mondială, la Cluj. La aceasta s-a lucrat 100.000 de ore

O instalaţie robotizată pentru paletizare s-a lansat, în premieră mondială, la Cluj. La aceasta s-a lucrat 100.000 de ore

Aşa arată instalaţia robotizată lansată miercuri, 7 octombrie, la Cluj FOTO: CSi Group

CSi Group, lider mondial în soluţii automatizate de paletizare, a inaugurat miercuri, 7 octombrie, la fabrica din Cluj-Napoca, o instalaţie robotizată pentru paletizare. Modelul este unul nou, lansat în premieră mondială, şi creat în ultimii 10 ani de echipele de ingineri din Olanda şi România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primul i-Pal a fost realizat în 2005 de o echipă de ingineri olandezi. Intenţionam să folosim acest prototip doar ca model, dar am constatat un interes crescut din partea clienţilor şi această instalaţie robotizată pentru paletizare a devenit un produs extrem de cerut. Echipele de cercetare au lucrat permanent la dezvoltarea lui – în total, în cei zece ani s-au adunat 100 de mii de ore de cercetare din partea echipelor de ingineri. În primii ani, specialiştii noştri din Olanda au lucrat la dezvoltarea produsului, dar ulterior inginerii români s-au implicat tot mai mult, astfel că putem spune că peste 75% din produsul pe care îl vedeţi astăzi, inclusiv funcţionalitatea adăugată în premieră de împachetare cu folie a paleţilor, a fost conceput de inginerii de la Cluj”, a declarat Jan de Bruijn, CEO CSi Group, în cadrul unei întâlniri de presă, care a avut loc la Cluj.

Instalaţia robotizată a fost produsă prima dată în 2005 în Olanda. Varianta finală a fost lansată miercuri, 7 octombrie, la Cluj. Ce face aceasta? Realizează şi împachetează cu folie paleţi şi poate gestiona 35 de cutii pe minut şi 40 de paleţi pe oră.

Tot azi, grupul olandez a inaugurat un nou centru de producţie pentru sistemele de paletizare, în apropierea fabricii existente.

”Acolo vor fi dezvoltate, testate şi puse în aplicare toate conceptele de standardizare şi modularizare a producţiei, concepte care vor fi ulterior implementate la nivel mondial. Datorită tehnologiei inteligente folosite, timpul de livrare a unei instalaţii robotizate personalizate va scădea de la 4-8 luni, cât este în prezent, la 8-10 săptămâni, un record în domeniu. De asemenea, instalarea la fabrica beneficiarului va fi realizată în 48 de ore, faţă de câteva săptămâni, cât durează în prezent. La CSi PAC Cluj-Napoca va funcţiona şi centrul de specializare al companiei, unde vor veni şi angajaţii de la unităţile de producţie din Olanda şi China ale grupului”, au mai afirmat organizatorii evenimentului.

La Cluj, CSi Group are peste 270 de angajaţi şi aniversează 10 ani de când sunt pe piaţa românească. „Ne bucurăm ca acum, la aniversarea a zece ani de CSi în România şi la Cluj-Napoca, să inaugurăm cel mai modern centru de producţie al grupului şi să vedem împreună rodul atâtor zeci de mii de ore de cercetare din partea echipei de ingineri în noul i-Pal. Datorită performanţelor înregistrate până în prezent, activitatea CSi la Cluj-Napoca se va dezvolta în anii următori, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă, taxe şi impozite către stat, dar şi satisfacţia de a pune oraşul pe harta tehnologiei internaţionale în acest domeniu”, a precizat şi Sorin Nuţiu, directorul general al CSi România.

CSi Group a fost înfiinţat în 1964 şi a devenit furnizor de încredere în domeniul soluţiilor automatizate de paletizare şi lider în industria de manipulare inteligentă a produselor. Grupul are 460 de angajaţi, iar în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro. Unităţile de producţie din Olanda şi România (la Cluj-Napoca), deservesc cu precădere piaţa europeană. Anul trecut, CSi a deschis o fabrică în China, pentru clienţii din Asia, iar în 2016 va deschide o unitate de producţie şi în Mexic, pentru piaţa americană. Printre clienţii CSi se numără Mars incorporated, P&G, Nestle, Friesland Campina, Reckitt Benckiser, JTI, TetraPak, Pepsico, Unilever, Kellog’s, Danone, Mondelez International, Philip Moris, British American Tobacco.

Mai puteţi citi:

FOTO Cum au relansat 60 de fermieri clujeni „camembertul românesc“. Cât va costa faimoasa brânza de Năsal, una dintre cele mai scumpe de pe piaţă

citeste totul despre: