O femeie de 30 de ani a murit la scurt timp după ce a născut. Familia acuză medicul

O femeie de 30 de ani a murit la scurt timp după ce a născut. Familia acuză medicul

Un medic clujean este auzat de malpraxis de familia unei femei decedate la naştere FOTO: Adevărul

O femeie de 30 de ani din Cluj a murit la scurt timp ce a dat naştere unei fetiţe. Familia acuză medicul care a asistat-o la naştere, Gheorghe Cruciat, care este unul foarte apreciat, şi a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Cei de la Colegiul Medicilor susţin că nu au primit nicio sesizare deocamdată. Legiştii afirmă că femeia ar fi suferit de embolie amniotică, o boală foarte rară ale cărei cauze nu se cunosc.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie de 30 de ani a decedat, la câteva ore după ce a născut o fetiţă, săptămâna trecută, la Clinica de Ginecologie 1.

Familia femeii susţine că, după naştere, la foarte scurt timp, medicii au început să se agite. "Nu vreau să supăr pe nimeni. Soţia mea a născut, a luat copilul în braţe, a dat nume copilului, după care brusc medicii au început să agite. După o perioadă scurtă de timp, soţia mea a decedat", povesteşte Alin, soţul femeii care a decedat, citat de stirudecluj.ro.

Familia a depus plângere penală împotriva medicului Cruciat. Alin susţine că este nemulţumit de faptul că a primit trei răspunsuri diferite de la autorităţi. "Cei de la Poliţie ne zic una, cei de la Medicină Legală alta, iar cei de la spital altceva. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar vreau să ştiu ce anume s-a întâmplat cu soţia mea", mai spune Alin.

Ppurtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Anca-Sidonia Bolba, a declarat că familia a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi că poliţiştii au început o anchetă.

Ce spun legiştii:

„În data de 18 aprilie, urmare a ordonanţei emise de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, în cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca s-a efectuat necropsia femeii de 29 de ani. Alături de cadavru au fost prezentate şi piesele operatorii.
Rezultatele finale şi concluziile vor fi înaintate organelor de cercetare penală în termen de 30 de zile, după efectuarea tuturor investigaţiilor complementare. Datele preliminare emise de comisia de medici primari care a efectuat necropsia indică un diagnosit de embolie amniotică“, a explicat Marius Vartic, directorul Institutului de Medicină Legală din Cluj-Napoca.

Preşedintele Colegiului Medicilor, doctorul Aurel Bizo, spune că nu s-a depus nicio plângere la Colegiu. Acesta mai zice că lucrurile trebuie bine gândite înainte a fi aruncate acuzaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: