Nu există drumuri blocate în judeţul Cluj. Se circulă în condiţii de iarnă

Nu există drumuri blocate în judeţul Cluj. Se circulă în condiţii de iarnă

Se circulă în condiţii de iarnă la Cluj. FOTO: Arhivă

Nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfăşurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă, precizează Consiliul Judeţean Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se recomandă participanţilor la trafic să adapteze modul de conducere şi viteza de circulaţie la condiţiile de drum precum şi dotarea autovehiculelor, în mod obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă, se arată într-un comunicat trimis în această dimineaţă de Consiliul Judeţean Cluj. 
Din cauza precipitaţiilor sub formă de ninsoare căzute în ultimele ore, dar şi a temperaturilor negative, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de stratul de zăpadă depus şi, sau, de polei.
 
„Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 22 martie a.c., s-a intervenit ori s-au efectuat revizii pe 41 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenţia a fost realizată cu ajutorul a 18 utilaje şi a fost folosită o cantitate de 125 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 21 de drumuri judeţene, cu 11 utilaje”, susţin reprezentaţii CJ.
De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 7 utilaje, fiind  folosită o cantitate de 96 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
 
Vineri dimineaţa, pe raza Lotului 2 se acţionează pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj.
În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările