VIDEO  3.000 de oameni au pornit în marş pe străzile din Cluj. Protestatarii îşi arată satisfacţia faţă de condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea

VIDEO  3.000 de oameni au pornit în marş pe străzile din Cluj. Protestatarii îşi arată satisfacţia faţă de condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea

Peste 5.000 de oameni au protestat, ieri, la Cluj. FOTO: Ştefan Lică

Un nou protest are loc la Cluj în seara zilei de joi, 21 iunie. Oamenii îşi exprimă dezacordul faţă de noul cod de procedură penală adoptat de Camera Deputaţilor.

UPDATE 21.40: Coloana de manifestanţi a ajuns pe strada Dorobanţilor, lângă Piaţa Mărăşti.
 
 
 
 
UPDATE 21.00 Aproximativ 3.000 de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului Cluj-Napoca.
 
 
 
 
 
UPDATE 20.45: Mai mulţi protestari au anunţat că îşi vor instala corturi în Piaţa Unirii, după modelul „Golaniadei” din 1990. Unul dintre ei şi-a instalat deja cortul.
 
 
 
UPDATE 20.30 Câteva sute de clujeni s-au adunat în centrul oraşului pentru a protesta faţă de modificărilor aduse în Parlament Codului de Procedură Penală. Oamenii îşi arată, în acelaşi timp, satisfacţia faţă de condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi jumătate de închisoare: „Liviu Dragnea, hoţ de meserie/ Tare drag ne-ai fi la puşcărie", este una dintre scandările auzite în centrul Clujului.
 
 
 
 
 
 
Organizatorii mitingului îi aşteaptă pe protestatari în Piaţa Unirii, de la ora 19.00. Marţi, 19 iunie, şi miercuri, 20 iunie, au fost organizate alte serii de proteste la Cluj. De fiecare dată au participat aproximtiv 5.000 de oameni. 
 
„De ce? Fiindcă în seara de 18 iunie Parlamentul (Camera Deputaţilor, DECIZIONALĂ) a adoptat modificări legislative de o gravitate fără precedent. Ordonanţa 13 afecta sistemul judiciar. Ceea ce s-a făcut acum te va afecta direct şi personal.
 
Când? Dacă vezi evenimentul înainte de miezul nopţii, atunci MÂINE. Dacă e trecut de 0.00, atunci ASTĂZI. În fiecare seară, la ora 7. Cine? TU. Nu "opoziţia", nu "Europa", nu "Preşedintele", nu "Dumnezeu". Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.
 
Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.
 
Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
 
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere.Până la capăt, al nostru sau al lor”, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Umbrela Anticorupţie Cluj”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: