Negocieri pentru o investiţie de 1 miliard de euro la Cluj

Negocieri pentru o investiţie de 1 miliard de euro la Cluj

Investiţia ar urma să fie realizată la Jucu, în judeţul Cluj. FOTO:

Consiliul Judeţean Cluj este în negocieri avansate cu o companie multinaţională care intenţionează să creeze 5.000 de locuri de muncă în parcul Tetarom III din Jucu, unde a funcţionat fabrica Nokia. Preşedintele Consiliului Judeţean confirmă negocierile, dar rămâne rezervat în ceea ce priveşte finalizarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform reprezentanţilor CJ Cluj, această investiţie presupune crearea a 5.000 de locuri de muncă, în mai multe etape, pe o perioadă de 4 ani de zile. ''Negocierile au fost demarate în urmă cu patru luni, iar în prezent discuţiile sunt avansate. Este posibil ca această investiţie de 1 miliard de euro şi aproximativ 5.000 de locuri de muncă să demareze în acest an şi să se realizeze într-o perioadă de patru ani de zile. Este vorba de un teren de 40 de hectare în parcul industrial Tetarom III din Jucu, unde acest investitor intenţionează să construiască o bază de producţie pentru Europa, însă nu putem face public încă numele companiei'', au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean 

 Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a susţinut pentru „Adevărul“ că nu confirmă informaţia cu privire la faptul că investiţia va demara anul acesta. „Există mai mulţi investitori cu care se poartă negocieri. Într-adevăr, unul dintre aceştia este mai mare şi cifrele sunt apropiate de cele menţionate, 1 miliard de euro în patru ani de zile şi 5.000 de muncitori“, a precizat Uioreanu. Întrebat care sunt şansele ca aceaste negocieri să se finalizeze cu succes, preşedintele Consiliului Judeţean nu a dorit să comenteze.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările