VIDEO Natura s-a dezlănţuit la Cluj: copaci doborâţi de vânt, acoperişuri distruse, localităţi fără curent şi drumuri blocate în zona de munte

VIDEO Natura
s-a dezlănţuit la Cluj: copaci doborâţi de vânt, acoperişuri
distruse, localităţi fără curent şi drumuri blocate în zona de munte

Copac luat de vânt în centrul oraşului Cluj-Napoca  FOTO Facebook Emil Boc

O furtună a doborât mai mulţi copaci, stâlpi şi acoperişuri din Cluj-Napoca şi din judeţ. Pompierii au primit zeci de apeluri prin 112. Reprezentanţii ISU Cluj mai spun că sunt drumuri blocate în zona de munte a judeţului, zona de vest, a fost puternică afectată de vijelie.

UPDATE 22.35 Centrul Info Trafic al Poliţiei Române informează că niciun drum naţional nu mai este blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. 

UPDATE 22.17 Un clujean se afla cu familia în Parcul Central când s-a pornit furtuna. El a povestit pentru stiridecluj.ro cum soţia şi copilul său au fugit repede spre marginea parcului, iar el a ramas să adune lucrurile şi să care căruciorul la maşină: ”La un moment dat am auzit cum se crapă un copac, m-am uitat în sus să văd de unde pică şi după cum se vede în poză a picat chiar în faţa mea răsturnând căruciorul”.

Căruciorul clujeanului, distrus de copac  FOTO Robert Debrenti/stiridecluj.ro

UPDATE 20.50  Primarul Clujului, Emil Boc, a mers în centru să vadă distrugerile produse de furtună  şi a mulţumit autorităţilor pentru implicarea rapidă. Edilul a amintit, pe Facebook, că  nu sunt victime şi a postat şi un bilanţ provizoriu la ora 20.00, privind dezastrul creat de furtună în Cluj-Napoca: 20 de copaci căzuţi, 6 maşini avariate, 5 acoperişuri doborâte, ţigle cazute in 6 locaţii, 2 schele distruse şi curent întrerupt în 3 cartiere ale Clujului.  

Imagini postate pe pagina sa de Facebook


Vremea s-a dezlănţuit la Cluj unde vântul a luat pe sus acoperişuri, a doborât copaci şi stâlpi. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, nu sunt victime. Acesta a făcut un scurt bilanţ al solicitărilor primite prin 112:

  • Cluj-Napoca: pe străzile Emil Isac – ţigle căzute, I. L. Caragiale şi strada Dâmboviţei – probleme la acoperiş, Pavlov - copac căzut pe acoperiş, Bulevardul 21 Decembrie intersecţie cu Paris – o schelă doborâtă, pe strada Pasteur nr. 34 – probleme la acoperiş, pe strada Cantonului - atârnă nişte fire, pe strada Porumeilor un copac doborât de vânt
  • în Huedin, Lunca Vişagului – nu e curent
  • Comuna Baciu – un acoperiş luat de vânt
  • Dej – acoperiş căzut pe mai multe maşini
  • Beliş – stâlp căzut
  • zona Bologa-Săcuieu – probleme cu mai multe acoperişuri
 
ISU Cluj informa pe Twitter că acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt.
 

Acoperiş luat de vânt în comuna Baciu  FOTO Info Trafic Facebook/Raul Tosa

Distrugeri produse pe strada Paris din Cluj-Napoca FOTO: Ştefan Borcea

Acoperiş luat de vânt pe Calea Moţilor în Cluj-Napoca  FOTO Facebook Andrei Moldovan

Pe grupul Info Trafic de pe Facebook, clujenii au postat mai multe poze care arată dezastrus produs de furtună.

Acoperiş luat de vânt în cartierul Grigorescu  FOTO Paul Gabriel Moldovan Facebook

Andrei Pintea scris în urmă cu jumătate de oră că „Se pare că s-a luat curentul la tramvaie şi troleibuze din cauza furtunii, dar nu ştiu dacă pe toată reţeaua sau doar pe anumite segmente. Tramvai blocat la intrare în piaţa Gării dinspre strada Oaşului“.


Distrugeri la acoperişul unei benzinării din Dej  FOTO Facebook Tiberiu Gonczi

Copac doborât pe şosea în Huedin  FOTO: Muzsi Endre Elod

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj spune că sunt drumuri blocate în zona localităţilor Negreni, Mărişel, Beliş, Poieni, Poiana Horii, adică în zona de munte a judeţului, în partea de vest.

Încărcătura unui TIR, răsturantă de furtună la Dej, credit video: Facebook, Andrei Roky Cormos

Mai mulţi copaci din Parcul Central au fost doborâţi de vânt. Sunt sesizări că în zone din comuna Floreşti nu este curent.

 

citeste totul despre: