Începe Napoca Jazz, Blues & Wine  International Festivalul. Unul dintre muzicieni a fost oprit la Aeroport

Începe Napoca Jazz, Blues & Wine  International Festivalul. Unul dintre muzicieni a fost oprit la Aeroport

Formaţia spaniolă a vorbit cu presa clujeană. FOTO: Remus Florescyâu

Festivalul care va reuni la Cluj artişti din 7 ţări, nu mai puţin de 14 nume importante ale jazzului şi bluesului românesc şi internaţional, începe astăzi. "Carlos Maza & Familia", una dintre formaţiile care deschid festivalul, a rămas fără bateristul cubanez, Humberto Perdoma Blanco, care a fost oprit la Aeroportul Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Napoca Jazz, Blues & Wine International Festival începe astăză, de la 19.00, în curtea cazionului din Parcul Central.  Formaţia "Carlos Maza & Familia", formată din cubanezi stabiliţi în Spania,  a fost "destramată" pe aeroportul din Cluj-Napoca. Astfel, unuia din membrii quintetului, percuţionistul cubanez Humberto Perdoma Blanco, i-a fost interzisă intrarea in ţară de către autorităţile române de frontieră, au anunţat organizatorii. Adi Munteanu, proprietarul Janis Group – principalul organizator – a explicat că viza artistului columbian de rezidenţă în Spania era expirată, motiv pentru care acesta a fost oprit de către poliţiştii de frontieră din Cluj. “Exista şi posibilitatea de obţinere a unei vize pe termen scurt, de 5 zile, însă nu s-a acordat această viză. Nu ştiu de ce au refuzat să acorde această posibilitate”, a mai explicat acesta. Membrii trupei au susţinut că totuşi concertul lor va avea loc fără baterist, lucru care nu îi va împiedica să facă un spectacol de calitate. Festivalul se va desfăşura în perioada 15-19 mai 2013, iar la el vor participa artişti din 7 ţări, nu mai puţin de 14 nume importante ale jazzului şi bluesului românesc şi internaţional. 

 

Programul zilei de joi începe de la 19.00 şi cuprinde: Omri Mor & Adalou Jazz Project (Israel); Carlos Maza & Familia (Spania); BigToneZ Blues Band (România);
 
Vineri 17 mai, ora 19:00:
Steve Houben Quartet (Belgia);
Mario & The Teachers (România);
Marcian Petrescu & Trenul de noapte (România);
 
Sâmbătă 18 mai, ora 20:00:
Lucian Ban & Mat Maneri (SUA);
Antonia Flinta Quartet (Italia);
Nightlosers (România);
 
Duminică 19 mai, ora 19:00:
Richard Galliano Tangaria New Quartet (Franţa)
Grzegorz Karnas Quintet (Polonia);
Vali ”SirBlues” Răcilă (România);
Straight from the bottle (România) ;
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: