Unul dintre salvatorii care au intervenit voluntar în salvarea victimelor de la accidentul din Munţii Apuseni este vicecampion la offroad în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Pop, unul dintre cei care au condus maşinile de teren în intervenţia de luni seară prin care cinci dintre cei şapte pasageri au fost salvaţi, este pasionat de offroad, fiind vicecampion pe ţară în 2013.

Printre cei zeci de oameni care au format echipa de salvare a răniţilor din accidentul aviatic de luni seară este Marius Pop. Acesta este unul dintre membrii activi ai clubului de offroad Transsylvania şi este unul dintre şoferii care şi-au pus maşinile de teren la bătaie pentru a-i salva pe cei accidentaţi.

De altfel, clujeanul a declarat pentru „Adevărul“, că astfel de intervenţii au mai avut loc şi că este o reacţie obişnuită venită din partea iubitorilor de trasee accidentate făcute cu maşini de teren de tip 4x4.

„Sunt un om normal cu o familie. Am doi copii şi mă ocup cu un magazin de pantofi în Cluj, dar Offroad-ul este o pasiune. Anul trecut, din poziţia de copilot, echipa noastră a ieşit vicecampioană pe România. Chiar ştim ce facem“, a declarat Marius Pop.

Sportivii propun parteneriate

Comsia Naţională de Off Road a trimis un comunicat în care îşi afirmă încă o dată sprjinul voluntar în situaţii de această natură.

"CNOR doreşte să reamintească tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în acordarea de sprijin şi oferire de soluţii de salvare/recuperare în situaţii de urgenţă, că în urma unor evenimente ca cel de ieri, sau in alte situaţii de urgenţă cauzate de diferite alte surse (dezastre naturale, accidente în zone greu accesibile, etc), reprezentanţi specializaţi ai comunităţii de offroad, sportivi cu experienţă în abordarea terenului dificil cu mijloace auto, îşi manifestă disponibilitatea pentru sprijinul voluntar al acestor acţiuni. În acest sens mulţumim colegilor noştri, sportivi pasionaţi de offroad ai Clubului sportiv Transsilvanya Offroad Club, care s-au oferit şi au avut ocazia să se alăture eforturilor de salvare a supravieţuitorilor tragicului evenimentului de aviaţie“, se arată în comunicatul citat de ziuanews.ro.

Prin acest comunicat reprezentanţii CNOR încurajează din nou orice noi parteneriate dezvoltate cu instituţii resonsabile ca IGSU, SMURD sau Poliţia Română pe care le pot onora pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Comisia Naţională de Offroad (CNOR) este structura de specialitate a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Pe aceeaşi temă:

Rezultatele autopsiei pilotului Adrian Iovan şi a studentei, morţi în avionul care a aterizat forţat în Apuseni

Medicul Gheorghe Vieru, şeful IML Alba, a dat publicităţii, în urmă cu scurt timp,  rezultatele autopsiei efectuate la cei doi morţi în accidentul aviatic de la limita judeţului Cluj cu Alba, pilotul Adrian Iovan şi rezidenta.

Unul dintre supravieţuitorii accidentului de la Cluj vine azi în Capitală. Tânăra care a murit avea 23 de ani şi era studentă în anul V. Rezultatul autopsiei

Victimele accidentului aviatic de la Cluj sunt în stare stabilă. Mai mult, medicul Radu Zamfir, cel care a ţinut legătura telefonic cu salvatorii după prăbuşirea aeronavei se întoarce azi în Capitală. Pe de altă parte, Ministerul Apărării Naţionale a informat că tânăra care a murit în accident are 23 de ani, este studentă în anul V, şi în această misiune participa ca voluntar. Rezultatele autopsiei: studenta şi Adrian Iovan au murit de frig.

Surse din cadrul anchetei: „Accidentul s-a produs în momentul în care pilotul s-a apropiat prea mult de sol pentru a efectua manevrele de degivrare“

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru „Adevărul“, că prima ipoteză pe care autorităţile merg este că pilotul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, luni seară, s-a apropiat prea mult de sol în momentul în care efectua manevrele de degivrare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite