Motivul pentru care un român a fost arestat în Ungaria şi poate face ani grei de închisoare

Motivul pentru care un român a fost arestat în Ungaria şi poate face ani grei de închisoare

Poliţiştii au găsit în microbuzul unui român 20 de migranţi ilegali. FOTO Police.hu

Un şofer român tras pe dreapta de poliţiştii maghiari a fost arestat şi riscă să-şi petreacă următorii 15 ani la închisoare. Asta după ce oamenii legii au găsit 20 de migranţi în microbuzul pe care îl conducea.

Incidentul a avut loc miercuri, 21 ianuarie, informează reprezentanţii Poliţiei din ţara vecină. 

„Pe 21 ianuarie 2022, la ora 7:38, poliţiştii din Sopron au oprit un vehicul cu numere de Ungaria în zona Sopronkövesd. Microbuzul era condus de un cetăţean român de origine moldovenească, iar în vehicul se aflau 20 de migranţi. Aceştia s-au declarat cetăţeni afgani şi turci, dar nu au putut dovedi identitatea sau şederea legală în Ungaria”, a informat sursa citată.

Românul şi migranţii ilegali au fost duşi la postul de Poliţie Sopron. După ce au fost audiaţi, migranţii vor fi escortaţi înapoi la bariera de securitate temporară, în conformitate cu legislaţia maghiară în vigoare. În schimb, conform legii, şoferul bănuit de trafic de persoane a fost arestat provizoriu şi va fi trimis în judecată. 
Potrivit sursei citate, el riscă să-şi petreacă următorii ani după gratii, dacă va fi găsit vinovat.
 
„Traficul de persoane se pedepseşte în Ungaria cu închisoare de la unu la cinci ani, într-un caz standard, respectiv de la cinci la 15 ani dacă se dovedeşte că este un caz calificat”, mai precizează sursa citată.
 
Judecătorul de instrucţie a dispus arestarea românului până pe 20 februarie. Procesul va începe în zilele următoare.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările