Motivul neaşteptat pentru care un grup civic strânge 400.000 de euro la Cluj. „E un hidoşag, o ruşine, o să-l dărâmăm”

Motivul neaşteptat pentru care un grup civic strânge 400.000 de euro la Cluj. „E un hidoşag, o ruşine, o să-l dărâmăm”

Clujenii se mobilizează pentru a dărîma hotelul din imagine. Foto Skytrip.ro

Membrii grupului grupului Clujul Civic au decis să ia atitudine după ce primarul Emil Boc a recunoscut că nu poate face nimic în cazul unui hotel construit ilegal chiar în centrul Clujului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitat la postul de radio Napoca FM, Emil Boc a fost întrebat despre hotelul Cristian, situat chiar în centrul oraşului, în Piaţa Mihai Viteazu şi construit un pe trotuar, cu o autorizaţie de funcţionare gheretă. Boc a parat şi a spus că imobilul a fost ridicat în timpul unuia din mandatele fostului primar Gheorghe Funar, iar în prezent nu se mai poate face nimic pentru a se corecta situaţia sau pentru a se dărâma clădirea.

„Invitaţi-l pe fostul primar să vă spună despre ce este vorba. Construcţia respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea oraşul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripţie. De aceea spun că juridic nu este cale legală. Nu îi întrebaţi pe cei care nu au făcut asta şi nu au aprobat”, a explicat Boc.
 
Argumentele primarului nu au avut darul de a convinge pe toată lumea. Unul dintre membrii grupului Clujul Civic a venit cu o propunere inedită, iar sute de clujeni au reacţionat pozitiv. Acesta le propune clujenilor să organizeze o chetă pentru a cumpăra hotelul, iar apoi să-l dărâme. 
 
 
CEI CARE VOR SĂ PARTICIPE PA CHETĂ POT INTRA AICI
 
„#anunţadministrativ #mobilizare 1/25.02.2021
Distinşi membri ai Clujului Civic! Distinşi cetăţeni clujeni!
Vă propun să facem o faptă de armă adevărată. Hai să cumpărăm Hotelul Cristian şi să-l donăm Primăriei Cluj-Napoca pentru a fi demolat. Hotelul e un hidoşag, o ruşine, o pată pe obrazul oraşului, şi împiedică re-planificarea zonei la standarde contemporane.
E scos la vânzare pe 400.000 Euro. Ieftin! Hai să-l cumpărăm! Punem 1 euro de căciulă, şi iese lejer - încă ne şi mai rămân bani pentru nişte copaci. Ne băgăm? Facem? Daţi cu comentariul cu DA sau NU, după caz.
Dimineaţa pot pune sus cheta. Haida!”, a scris clujeanul. 
 
Reacţiile nu au întârziat şi au fost toate pozitive. Printre cei care au comentat s-a aflat şi un clujean care a atras atenţia că hotelul a fost ridicat chiar la începutul primului mandat de primar al lui Emil Boc. „Voi realizaţi ca autorizaţia de construcţie a ieşit în martie 2004, iar Boc e primar din iunie 2004. Deci consolidarea construcţiei s-a făcut în totalitate sub mandatele lui Boc. Ca ma gandesc ca nu s-a construit toată hardughia în 3 luni. Poate ca a eliberat Funar autorizaţia dar recepţia a făcut-o Boc”, a scris acesta.
 
Altcineva s-a întrebat dacă nu ar fi o idee bună ca în loc să se dărmâne clădirea să fie transformată într-un hub cultural. „E foarte tentantă si partea cu daramatul. Dar dacă îl zugrăvim dupa ce îl cumpărăm si il transformăm în ceva Hub cultural/ Centru comunitar?”, s-a întrebat o clujeancă.
 

Vă mai recomandăm şi: 

Aterizare de coşmar la Cluj. Un charter a lovit un stol de păsări chiar deasupra oraşului

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările