Motivele pentru care Clujul a fost, azi, singurul judeţ în care nu a fost raportat niciun caz de Covid-19. Cifrele prezentate de prefect diferă de cele făcute publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul e singurul judeţ din România în care nu a fot înregistrat, joi, 30 iulie, niciun ca nou de Covid-19, conform datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

În schimb, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunţat că au fost înregistrate, potrivit datelor pe care le deţine, 12 noi cazuri. Nu este pentru prima oară când datele prezentate de prefect sunt total diferite de cele date publicităţii de Grupul de Comunicare Strategică. 

Spre exemplu, luni, 27 iulie, Grupul a comunicat nu mai puţin de 64 de cazuri noi în judeţul Cluj. Exact în acelaşi timp, prefectul Clujului informa că la nivelul judeţului s-au înregistrat 13 cazuri. Diferenţa uriaşă dintre cele două cazuri a stârnit multă neîncredere, mai ales după ce în spaţiul public au apărut o serie de informaţii despre felul în care sunt făcute testele şi despre inexactitiăţile care fac ca de multe ori rezultatele testelor să fie neconcludente, fie fals pozitive, fie negative,

Prefectul Mircea Abrudean a încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că uneori datele care îi parvin sunt total diferite de cele pe care Grupul de Comunicare Strategică le face publice. 

„Trebuie spus că diferenţele importante sunt în funcţie de orele de raportare, dar şi de alţi indicatori pe care Grupul de Comunicare Strategică îi are la ore diferite faţă de ceea ce am eu. Apoi, este posibil ca diferenţele să fie date de faptul că sunt cazuri pe care poate că noi  le-am raportat mai devreme, iar ei le dau în ziua următoare”, a spus Abrudean, care susţine că, de fapt, cifrele totale ar fi aceleaşi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite