Monumentul Eroilor Neamului din Cluj-Napoca, vandalizat cu imagini care înfăţişează politicieni după gratii

Monumentul Eroilor Neamului din Cluj-Napoca, vandalizat cu imagini care înfăţişează politicieni după gratii

Monumnetul Eroilor vandalizat pe Cetăţuie  FOTO Facebook, de-clic

Monumentul Eroilor din Parcul Cetăţuia din Cluj-Napoca a fost vandalizat, cel mai probabil în noaptea de joi spre vineri, pe trei dintre laturile edificiului fiind ilustrate imagini ale unor oameni politici după gratii, între care Liviu Dragnea, Victor Ciorbea şi Traian Băsescu. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru distrugere, reprezentanţii Primăriei anunţând că monumentul va fi curăţat luni.

Imaginile, imprimate pe pereţii Monumentului Eroilor Neamului din Cluj-Napoca cel mai probabil în noaptea de joi spre vineri, îi prezintă după gratii pe liderul PSD, Liviu Dragnea, fostul dictator Nicolae Ceauşescu, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Ion Iliescu, foştii premieri Victor Ponta şi Adrian Năstase, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, fostul lider PRM Vadim Tudor şi pe Elena Udrea.

City Managerul Gheorghe Şurubaru a explicat că monumentul va fi curăţat luni, după ce vor fi cumpărate soluţii speciale care să nu îl degradeze. Acesta a mai spus că Primăria are în vedere montarea unor camere de supraveghere în zonă, astfel încât alte acte de vandalism să poată fi prevenite.

IPJ Cluj s-a autosesizat în cauză, iar poliţiştii au demarat o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Monumentul Eroii Neamului din Parcul Cetăţuia, care are o înălţime de aproape 23 de metri, este dedicat memoriei martirilor Revoluţiei de la 1848-1849. Crucea a fost proiectată de către arhitectul Virgil Salvanu şi a fost înălţată în perioada 2000-2002, când primar era Gheorghe Funar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările