Monede austro-ungare, confiscate de poliţişti la unul dintre cele mai vechi târguri din Transilvania

Monede austro-ungare, confiscate de poliţişti la unul dintre cele mai vechi târguri din Transilvania

Imagine cu monedele confiscate  FOTO IPJ Cluj

Poliţiştii din Huedin au confiscat 43 de monede austriece şi austro-ungare din perioada 1781-1895 pentru care comercianţii de la târgul de la Negreni, unul dintre cele mai vechi din Transilvania, nu aveau actele necesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unei razii la Târgul din comuna clujeană Negreni, unde la fiecare început de octombrie se desfăşoară, de ani buni, unul dintre cele mai vechi târguri din Ardeal, poliţiştii au descoperit că unii comercianţi nu aveau acte pentru unele produse pe care intenţionau să le vândă.

„Au fost descoperite şi confiscate 43 de monede de provenienţă austro-ungară, aferente perioadei istorice 1781-1895. De asemenea, au fost confiscate 61 flori de mină, în greutate totală de 22 kilograme, pentru care nu au putut fi prezentate autorizaţii de comercializare, conform Ordinului 410/2008. Aceste bunuri urmează a fi evaluate de către specialişti şi predate instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Potrivit acestora, oamenii legii au controlat 78 societăţi comerciale şi 51 persoane fizice şi au descoperit o infracţiune privind comercializarea de produse contrafăcute.

Mai puteţi citi:

Elev de 8 ani mort într-o pauză, la o şcoală din Cluj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: