Momentul teribil în care un profesor este omorât de o maşină pe trotuar. Şoferul a încercat să evite un biciclist VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Profesorul Radu Bălan preda la Facultatea de Autovehicule Rutiere de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi era un conducător de doctorat cu experienţă. El a fost ucis luni, 22 noiembrie, când un şofer a pătruns cu maşina pe trotuar, în încercarea de a evita un biciclist.

Imaginile au fost filmate cu camera de bord a unei maşini aflate în spatele autoutilitarei care l-a ucis pe profesor şi constituie o probă extrem de importantă în acest caz. Camera de bord a surprins momentul în care un biciclist ţâşneşte direct în faţa vehicului, iar şoferul trage de volan în încercarea de a-l evita şi scapă maşina de sub control. În acel moment, cehiculul pătrunde pe trotuar şi îl loveşte în plin pe profesorul clujean. Radu Bălan nu a avut nicio şansă.

Biciclistul imprudent s-a făcut nevăzut, dar a fost găsit de poliţişti a doua zi şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările se fac pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Conducerea Universităţii Tehnice din Cluj a transmis un mesaj special, alătiuri de cel de condoleanţe pentru familia Bălan.

„Membru în Consiliul Facultăţii de Autovehicule Rutiere, Mecatronică şi Mecanică, din partea Departamentului de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor , Prof.dr.ing. Radu-Nicoale Bălan a fost şi Directorul Laboratorului de Cercetare în Mecatronică şi Energie. Cadru didactic al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca din 1999, a fost recompensat în anul 2006 cu premiul de excelenţă pentru cercetare ştiinţifică. 

Este autor a peste o sută de articole ştiinţifice, a scris şapte lucrări pe teme de specialitate, dintre care trei ca unic autor. Amintirea lui va rămâne veşnică în inimile colegilor şi studenţilor pe care i-a pregătit pentru a deveni ingineri”, e mesajul universităţii.

În paralel, reprezentanţii Poliţiei Cluj au informat cu privire la acest accident mortal.

„Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanţilor şi un bărbat de 64 de ani din acelaşi municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcţiei de deplasare anterior amintite”, se arată într-un comunicat al Poliţiei. 

După efectuarea cercetării, poliţiştii au concluzionat că „o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piaţa Ştefan cel Mare dinspre Piaţa Timotei Cipariu, cu direcţia spre Piaţa Avram Iancu, pe banda de circulaţie destinată transportului în comun. La intersecţia cu strada Traian Moşoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulaţie spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroşat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă”. 

Vă mai recomandăm şi:

L-aţi văzut? Poliţia clujeană îl caută pe biciclistul care ar fi vinovat de accidentul soldat cu moartea unui profesor VIDEO

Metroul din Cluj va fi subvenţionat anual cu o sumă imensă. Primarul Emil Boc: „Dacă era rentabil, îl făceau privaţii“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite