Moartea brutală a unei românce a provocat consternare în Guvernul Spaniei. Detaliile unei crime oribile după care ucigaşul şi-a pus capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Prefecturii Palencia au ţinut un minut de reculegere în memoria Alinei
Angajaţii Prefecturii Palencia au ţinut un minut de reculegere în memoria Alinei

Alina, o tânără româncă din Spania, a fost ucisă cu sânge rece de fostul ei iubit. Bărbatul a recurs la acest gest extrem din cauza geloziei, după care s-a sinucis.

Alina Harja, o româncă rezidentă în localitatea spaniolă La Granja, a avut parte de o moarte cumplită. Românca în vârstă de 37 de ani mergea liniştită pe stradă când a fost abordată de Dan Ciule, fostul ei iubit, care a ameninţat-o cu un cuţit. Disperată, Alina a luat-o la fugă ţipând după ajutor, însă pe strada pustie nu se afla nimeni să o ajute. A ajuns-o în schimb din urmă ucigaşul, care fără să stea prea mult pe gânduri a înjunghiat-o.

Şi nu s-a mulţumit cu atât. După ce a scos lama din trupul încă plin de viaţă, a mai înfipt-o de câteva ori. Apoi, panicat, realizând ce a făcut, a luat cuţitul şi s-a înjunghiat de câteva ori şi a căzut inconştient, notează spaniolii de la Acueducto2. 

Primii trecători care au găsit pe cei doi în agonie au crezut că au în faţă victimele unui accident. Au sunat la 112, dar pentru Alina s-a dovedit a fi prea târziu. Medicii sosiţi la faţa locului nu au reuşit să mai facă nimic pentru ea, deşi au încercat timp de o oră să o reanime.Pierduse prea mult sânge, iar rănile adânci s-au dovedit a fi fatale.

În schimb, Dan a fost transportat de urgenţă la spitalul din Segovia. Încă mai respira, iar doctorii, deşi rezervaţi în privinţa şanselor sale, au încercat să-l salveze, Însă, câteva ore mai târziu, au fost nevoiţi să constate deceseul şi în cazul bărbatului.

Crima a provocat revoltă în micul oraş spaniol, iar ecourile au ajuns până la Guvernul de la Madrid, iar Prefectura Palencio, reprezentata cabinetului Sanchez în teritoriu. Angajaţii prefecturii au ţinut un minut de reculegere în memoria Alinei, iar un mesaj a fost postat pe contul de Twitter al insituţiei.

„Astăzi a fost ţinut un minut de reculegere la intrarea în sediul Palencia Gobierno, prn care ne arătăm respingerea şi condamnăm crima sexistă petrecută sâmbătă dimineaţă la La Granja de San Ildefonso, Segovia. #StopViolenciaDeGénero“, e mesajul publicat pe pagina de Twitter a Prefecturii Palencia.

Nu este pentru prima dată când moartea violentă a unei rezidente românce din Spania provoacă reacţii la cel mai înalt nivel în Spania. Chiar în această vară, premierul Pedro Sanchez, a reacţionat dur după ce o româncă a fost ucisă de partenerul ei, tot român, la Torrejón de Ardoz.

Sanchez a scris pe contul său de Twitter despre acest caz şi despre un altul, exprimându-şi indignarea. Premierul iberic a mai afirmat că va lupta şi i-a îndemnat pe oameni să lupte până când violenţa domestică va fi eradicată.

„Două femei au fost ucise de partenerii lor în ultimele zile. Ei continuă să ucidă, însă noi nu vom permite. Vom lupta cu #violencemachista până când va fi eradicată din societatea noastră, vom apăra neobosit viaţa femeilor. Toată compasiunea mea pentru familiile amândurora”, a scris Sanchez, pe pagina sa de Twitter. Tot aici, el a distribuit o postare a Delegaţiei Guvernului împotriva violenţei domestice.

Citeşte şi

Reacţia premierului Spaniei după moartea cumplită a unei românce. Fata, bătută crunt de iubit, la un grătar

Crimă în stil mafiot comisă de un român din Franţa. L-a executat pe amantul soţiei sale cu trei focuri de armă, apoi l-a jefuit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite