Mitropolitul Clujului: Imigranţii trebuie primiţi cu bunătate, nu au plecat de bine din ţările lor. Francezii şi englezii, să ţină mai mult la spiritualitatea lor

Mitropolitul Clujului: Imigranţii trebuie primiţi cu bunătate, nu au plecat de bine din ţările lor. Francezii şi englezii, să ţină mai mult la spiritualitatea lor

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, consideră că imigranţii din Africa sau Asia, care se îndreaptă spre statele europene, "trebuie primiţi cu bunătate", pentru că nu au plecat de bine din ţările lor, ci în urma terorii instalate şi a sărăciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, dacă actuala criză a imigranţilor care provin din state islamice ar putea constitui un pericol pentru creştinismul din statele europene, IPS Andrei Andreicuţ a spus că europenii nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină, , transmite corespondentul Mediafax. "Aceste valuri de emigranţi care pleacă de acolo nu pleacă de bine, ci de rău. Această teroare instalată în zonă îi determină să îşi părăsească ţara şi casa, sunt terorizaţi de Statul Islamic. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate, şi cine să îi primească întâi? Tinerii să îi primească cu bunătate, pentru că mulţi care vin sunt tineri de vârsta lor. Tinerii creştini trebuie să aibă în suflet şi dragostea faţă de semeni. Trebuie să fim buni, dar şi atenţi la ceea ce se întâmplă", a spus mitropolitul Clujului.
 

„Francezii şi englezii ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor".

 
IPS Andrei Andreicuţ consideră că "francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor".
"Uneori vedem că francezii şi englezii şi alţii din alte state civilizate nu au preocupări spirituale foarte profunde. Sunt creştini şi nu trebuie să uite că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelie creştină. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să îi primească pe imigranţii care vin pentru că e sărăcie la ei, în Asia sau Africa. Cred că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările