Ministrul Transporturilor anunţă investiţii uriaşe la Cluj cu bani de la Bruxelles. „Am spart gheaţa, acum aşteptăm să prindă curaj şi alte oraşe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţat noi investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară a Clujului şi a confirmat că Guvernul României va oferi sprijin pentru accesarea unor fonduri europene.

Clujul îşi pune la punct infrastructura cu bani europeni, spune ministrul, care a reafirmat sprijinul guvernului pentru ca principalele proiecte din această zonă să fie duse la bun sfârşit. Metroul, Centura Metropolitană şi calea ferată de mare viteză Cluj- Episcopia Bihor sunt cele mai importante proiecte din regiune. Lucian Bode şi-a exprimat speranţa că şi alte oraşe importante din România vor propune astfel de investiţii, urmând ca Guvernul României să le sprijine pentru atragerea de fonduri europene.

„Aceste proiecte beneficiază de sprijinul financiar al guvernului şi de susţinerea administraţiilor locale. Clujul este primul oraş din afara capitalei care va beneficia de transport cu metroul. Vor urma studiul de fezabilitate, licitaţia pentru execuţie. Am spart gheaţa prin acest proiect, iar astfel vor avea curaj pentru astfel de investiţii şi alte administraţii din oraşe cu populaţie de peste 300.000 de locuitori din România”; a spus ministrul.

Potrivit spuselor sale, proiectele pentru care Clujul va atrage fonduri europene ajung la aproape 3 miliarde şi jumătate de euro.

Pentru electrificarea liniei Cluj-Napoca – Episcopia Bihor avem studiul de fezabilitate; se lucrează la definitivarea acestuia, iar licitaţia pentru execuţie o vom face la începutul anului viitor.

Vă mai recomandăm

Emil Boc a anunţat cât va costa metroul din Cluj şi cât vor dura lucrările. Comparaţia cu Metroul Drumul Taberei

Boc e convins că lucrările la metroul din Cluj vor dura mai puţin decât cele de la Drumul Taberei. „Astrele se aliniază mai bine pentru noi”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite