Minerii de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran. Oamenii intraseră în grevă în urmă cu o săptămână

Minerii de la Salina Ocna Dej s-au blocat în subteran. Oamenii intraseră în grevă în urmă cu o săptămână

Circa 30 de mineri s-au blocat în subteran. FOTO: Dejeanul

Minerii care au decis să protesteze în galerie au anunţat că sunt decişi să rămână acolo până când revendicările le vor fi rezolvate.

Angajaţii Salinei Ocna Dej se află în grevă deja de o săptămână. Principala lor nemulţumire este legată de faptul că nu vor mai primi vouchere de vacanţă. Oamenii spun că tichetele unt în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei şi că le-au aşteptat în zadar încă din luna august. Între timp, minerii au vorbit şi cu premierul demis, Viorica Dăncilă, fără a se ajunge la un compromis. Întâlnirea dintre fostul premier şi reprezentanţii minerilor a avut loc marţi, 29 octombrie.

„Am discutat cu minerii legat de voucherele de vacanţă, există o nemulţumire justificată, pentru că noi am prevăzut în bugetul pe anul acesta voucherele de vacanţă pentru dânşii, dar în Consiliul de Administraţie se pare că au decis ca acestea să nu se mai acorde. Am vorbit cu ministrul Economiei, va avea o discuţie astăzi cu conducerea Salrom pentru a debloca această situaţie”, a declarat, la Dej, Viorica Dăncilă, după o discuţie purtată cu reprezentanţii minerilor”, a spus Dăncilă.

Dej24.ro scrie că reprezentanţii minerilor s-au deplasat ieri la Bucureşti, unde au purtat discuţii cu liderii SALROM, fără rezultat însă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: