Metrou la Cluj. Emil Boc susţine că lansează licitaţia pentru studiul de prefezabilitate

Metrou la Cluj. Emil Boc susţine că lansează licitaţia pentru studiul de prefezabilitate

Locomotivele metroului ar urma să fie alimentate cu baterii. FOTO: EPA

Primarul Emil Boc a susţinut că Primăria va lansa la începutul lunii noiembrie licitaţia pentru studiul de prefezabilitate al viitorului metrou al oraşului.

Primăria lansează la începutul lunii studiul de prefezabilitate pentru metrou. Fostul premier a confirmat, pe Facebook, că municipalitatea va lansa în zilele care urmează anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou. Emil Boc susţine că metroul clujean va beneficia de cea mai nouă tehnologie. „Sper ca în prima parte a lunii noiembrie, chiar în primele 10 zile, să fim în măsură să lansăm în licitaţie publică pentru studiul de prefezabilitate. Pentru investiţii mai mari de 75 milioane de euro este nevoie şi de studiu de prefezabilitate şi de studiu de fezabilitate. Este o cerinţă legală. Avem caietul de sarcini şi în câteva zile vom porni licitaţia. Evident, după aceea va continua cu licitaţia de execuţie”, a mai spus Boc.
 
Edilul a mai precizat că alimentarea locomotivelor metroului se va face cu ajutorul bateriilor, astfel dimensiunile tunelului putând fi mai mici.  
 
Citeşte şi
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: