Metoda ingenioasă prin care două românce au convins o bătrânică din Germania să le dea un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politia germana foto unsplash

Două românce au fost arestate de poliţia germană după ce au păcălit o bătrânică de 80 de ani să le dea o mulţime de bani şi tot ce avea mai de preţ prin casă.

Poliţia germană a deschis o anchetă la Bielefeld, oraş în care o bandă de români jefuia în special bătrâni fără apărare. Din bandă făceau parte şi două tinere, doarte active, despre care se ştie că au păcălit o bătrânică pe care au lăsat-o fără bani şi fără obiecte de valoarea, notează westfalen-blatt.de.

Hoţii se dădeau drept poliţişti şi îi păcăleau pe bătrânii înstăriţi pe care îi aveau în vizor spunându-le că urmează să fie ţinta unor tâlhari care vor să-i jefuiască. Ei se ofereau apoi să le ia banii şi obiectele de valoare şi să-i pună la adăpost pentru a nu fi ucişi de aşa-zişii răufăcători.

Exact după acelaşi tipar au acţionat hoţii şi în cazul unei bătrâne din Bielefeld.Românii au contactat-o telefonic pe octogenară, dându-se drept poliţişti. Au speriat-o spunându-i că în zona în care locuieşte ar acţiona o bandă de români violenţi şi că aceştia vor nu doar să o jefuiască, ci intenţionează să o ucidă. Drept urmare, i-au mai spus falşii poliţişti, ar trebui să depună toţi banii şi toate obiectele de valoare şi să-i urmeze pentru a o pune la adăpost.

Două tinere românce au jucat rolul poliţistelor

Două tinere românce, una de 29 de ani, iar cealaltă de 31 de ani s-au deplasat la domiciliul femeii. Îmbrăcate în poliţiste, cele două tinere i-au cerut banii, cărţile de credit şi obiectele cele mai de preţ şi i-au spus că îi vor pune tot ce are în siguranţă, chiar la sediul poliţiei. Apoi, i-au mai spus ele, se vor întoarce să o ia şi să o ducă şi pe ea la o adresă, în siguranţă, până când vor fi prinşi hoţii în timp ce încearcă să-i spargă casa. Numai că, după ce i-au ridicat banii şi obiectele de valoare, cele două românce nu s-au mai întors, conform înţelegerii, ca să o salveze.

Femeia şi-a aşteptat în zadar „salvatoarele”, iar la un moment dat a decis să sune la poliţie, pentru a-i întreba pe poliţişti de ce întârzie. Aşa a aflat că a fost victima unor escroci. Adevăraţii poliţişti au pornit o anchetă şi au estimat paguba la peste un milion de euro. Numai obiectele de valoare, aurul şi argintul victimei valorau 1,039 milioane de euro.

Cele două false poliţiste au fost prinse în cele din urmă, însă anchetatorii nu au reuşit să recupereze decât o parte din bunurile victimei.

Vă mai recomandăm şi:

Cazul româncei care a escrocat un spaniol. A fost închisă şi va trebui să-i restituie un milion de euro fostului iubit

Decizia surprinzătoare a unei instanţe din Italia în cazul unui român care a intrat într-un apartament străin. „Nu e hoţ, e doar un beţiv care a greşit adresa”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite