Mesajul unui preot, care este şi medic, pentru cei care nu cred în COVID-19: Problema existenţei virusului nici n-ar trebui discutată

Mesajul unui preot, care este şi medic, pentru cei care nu cred în COVID-19: Problema existenţei virusului nici n-ar trebui discutată

Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca. FOTO: captură video

Preotul clujean Bogdan Chiorean, care este şi medic, îi îndeamnă pe români să nu mai creadă în teoriile conspiraţiei care circulă pe internet cu privire la COVID-19. El susţine că se pot dezbate multe aspecte despre virus, dar existenţa acestuia nu poate fi negată.

Preotul şi medicul clujean Bogdan Chiorean, coordonatorul Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj Napoca, a declaratcă este uimit de faptul că încă mai există oameni care nu cred în existenţa COVID-19. „Eu nu pot să-mi imaginez că la ora actuală, după atâtea luni şi atâtea probleme câte a creat la toate nivelurile societăţii acest coronavirus, încă mai sunt oameni care pun problema existenţei. Putem pune orice problemă - că există costuri, că există simptome sau că nu există - dar problema existenţei virusului mi se pare că nici n-ar trebui discutată măcar”, a declarat preotul Bogdan Chiorean, la Digi24.
 
Zilele trecut, Chiorean scos în evidenţă o legătură între curentul antivaccinist şi teoriile conspiraţioniste despre pandemia de Covid-19, care capătă tot mai mare amploare.

„E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialişti. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicaţii severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile conspiraţioniste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuşi avortaţi, mai ştiu eu ce, ca să atragă oprobiul public. Pe lângă vaccinul pentru rujeolă, de exemplu, eu vorbesc fiindcă sunt într-un centru oncologic de vaccinul împotriva infecţiei HPV care provoacă cancerul de col-uterin. E unul dintre puţinele vaccinuri care pot să prevină o formă de cancer. Pe cei care nu cred, i-aş invita la noi în centru să vadă la ce poate duce pe termen lung această teorie anti-vaccinare”, spune preotul.”, a spus preotul pentru Actual de Cluj.

Celor care nu cred în binefacerile vaccinurilor, preotul Bogdan Chiorean le oferă un exemplu în cifre: „Dacă ne gândim la bolile copilăriei, în special la rujeolă, în America, din 2002 nu mai există rujeolă, pentru că în 1990 a fost o epidemie cu aproximativ 10.000 de decese, cele mai multe la copii sub 5 ani, la care se adaugă copiii rămaşi cu sechele, cu meningo-encefalite, retard psihic, complicaţii, care au afectat în mod grav şi definitiv calitatea vieţii celor care au rămas în viaţă. La noi, rata de vaccinare scade, din nefericire, pe an ce trece, iar asta pentru că există tot felul de teorii conspiraţioniste”, a constatat preotul Bogdan Chiorean.
 
 

„Vai vouă, antivacciniştilor vaccinaţi!”

    
În urmă cu câteva zile, Bogdan Chiorean a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook pentru „antivacciniştii vaccinaţi”. 
 
Redăm mai jos postarea:
 
„Vai vouă, antivacciniştilor vaccinaţi!
 
Scriu din perspectiva unui biet vaccinat, cu IQ peste medie, 2 licenţe, un masterat şi un doctorat. Pare-se că toată schema de vaccinare de prin ′86 n-a fost capabilă să mă retardeze.
 
Sunt confraţi care miaună pe reţelele sociale că unui medic i-a fost retras dreptul de liberă practică după ce a publicat o carte antivaccin. Numa′ bine că rolul de victimă se suprapune perfect peste cel de antivaccinist.
 
În realitate însă,
- nu pot fi poliţist şi să îndemn la hoţie
- nu pot fi profesor de limba română şi să spun că DOOM-ul şi DEX-ul sunt conspiraţii ale unora care vor să ne facă să vorbim corect, cu de-a sila, contrar a ceea ce simţim!
- nu pot fi preot şi să le spun altora că ateismul e calea cea dreaptă
- şi, în fine, nu pot fi medic şi să demonizez ceea ce o întreagă comunitate ştiinţifică proclamă ca fiind benefic.
 
Aşadar, dacă vrei să scrii cărţi în care să zici că:
- vaccinurile sunt, de fapt, boala
- bolile oncologice sunt simple dezechilibre psihice
- dacă te pişti de spate se activează doctorul interior
 
Poţi să o faci. Şi te vei numi vraci sau terapeut licenţiat de Bowen-Tâmplarul sau Cireşica, dar nu DOCTOR.
 
Susţin vaccinarea (nu în forma obligatorie propusă de parlament, ci ca un act informat şi asumat) şi mă gândesc la cele peste 20.000 de cazuri de rujeola din România, dintre care aproape 100 de decese (copii sub 5 ani) *chiar* din cauza lipsei de vaccinare.”
 
Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările