Mesajul arogant al unei clujence despre „străinii“ din oraş: „Am ajuns să ne batem pe locuri de parcare cu nişte vinituri“

Mesajul arogant al unei clujence despre „străinii“ din oraş: „Am ajuns să ne batem
pe locuri de parcare cu nişte vinituri“

Trafic Cluj  FOTO Florina Pop

Într-o plângere lăsată pe domnuleprimar.ro, o clujeancă îl întreabă pe edilul Clujului când va găsi o modalitate de a „nu mai lăsa oraşul să se sufoce prin prezenţa atâtor vinituri cu autoturisme din alte judeţe“. Oficialii primăriei din Cluj i-au răspuns.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 24 iulie, o clujeancă pe nume Brânduşa face o plângere neobişnuită: consideră că traficul intens din Cluj este din pricina ”atâtor vinituri (n.r. - cetăţeni veniţi în oraş din alte părţi)” - aici îi include şi pe studenţi - ce vin cu maşinile din alte judeţe, ocupă locuri de parcare pe care nu le plătesc şi blocând alei. Aglomeraţia din trafic este o problemă cu care se confruntă marile oraşe din ţară, însă soluţia găsită de femeia ce a scris plângerea lasă de dorit la capitolul toleranţă şi bun simţ.

Mesajul integral al femeii:

„Bună ziua; când o să gândiţi în folosul clujenilor? când o să găsiţi o modalitate de a nu mai lăsa oraşul să se sufoce prin prezenţa atâtor vinituri cu autoturisme din alte judeţe ce an de an vin în oraş că studenţi şi nu numai şi ocupă multe parcări abuziv, neplătind, blocând alei pietonale dintre blocuri, maşini de firma, blocând de asemenea. Trebuie găsite modalităţi de a le interzice staţionarea în oraş spre folosul clujenilor şi a transportului în comun din oraş, al traficului. Parcă s-au născut în maşini, nu mai ştiu altceva. În fiecare toamnă sosesc în oraş 20-30-40 de mii de studenţi; din multe judeţe din ţară; pe puţin, care vin cu propriile maşini, nu se mai poate, e total sufocant, să mai vină şi fără, şi să folosească mijloacele de transport în comun şi să ne lase pe noi clujenii să putem parcă şi circulă mai lejer... am ajuns să ne batem şi să ne certăm pe locuri de parcare cu nişte vinituri... ar trebui găsită o modalitate, de a elimina cumva din oraş, de prin cartiere, maşini din alte judeţe, ce stau uneori cu anii; amenzi; taxe; somaţii, avertizări de ridicare; etc; mai puţin cu 25-30 de mii de maşini e ceva; neîngrădind desigur libera circulaţie...“

Ce îi răspund reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca pe 27 iulie:

„Stimată doamna Brânduşa,
Municipalitatea nu poate face diferenţiere între clujeni şi cei care vin în vizită la Cluj-Napoca şi nici nu ar fi corectă o astfel de discrepanţa. Fiecare cetăţean este liber să circule cu ce doreşte, iar Primăria încearcă în permanentă să identifice noi locuri de parcare şi zone în care să construiască parkinguri, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie. În ceea ce priveşte sancţiunile, poliţiştii locali aplică sancţiuni în mod unitar celor care nu respectă legislaţia în vigoare. Răspuns furnizat de Biroul Mass-media“.

Mai puteţi citi:

Un clujean a fost amendat cu 510 lei pentru că a traversat, pe bicicletă, trecerea de pietoni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările