Medicul Radu Zamfir a venit la Cluj, cu o echipă de la Institutul din Fundeni, să preleveze un ficat

Medicul Radu Zamfir a venit la Cluj, cu o echipă de la Institutul din Fundeni, să preleveze un ficat

Radu Zamfir  FOTO: arhiva Adevărul

O echipă de medici de la Institutul Fundeni, din care face parte şi doctorul Radu Zamfir, unul dintre cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, a prelevat, vineri seară, 21 februarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, ficatul unui pacient de 50 de ani aflat în moarte cerebrală după un accident, în timp ce alte echipe vor preleva rinichii şi corneea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul“, a spus medicul Radu Zamfir, citat de Mediafax.

Întrebat cum revede Clinica de Chirurgie I în calitate de medic, după ce a fost internat aici după accidentul aviatic, Zamfir a răspuns doar că mediul este unul "familiar".

Coordonatorul regional de transplant Dan Luscalov a declarat că organele donatorului vor fi prelevate de mai multe echipe de medici de la Cluj şi Bucureşti.

"Mai multe echipe de medici vor preleva diverse organe de la un bărbat de 50 de ani din Cluj-Napoca, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, iar familia a fost de acord cu donarea. Rinichii sunt prelevaţi de o echipă de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, ficatul de o echipă de la Institutul Fundeni, o echipă de la Spitalul Colentina va face o prelevare de os-tendon, iar o altă echipă de la Cluj va preleva corneea", a spus Luscalov.

Mia puteţi citi:

Copilotul rănit în Apuseni: „Nu sunt speriat. Cel mai tare îmi e dor de sănătate şi să fiu din nou la manşa avionului“

Copilotul Răzvan Petrescu a fost externat astăzi. El va fi dus cu ambulanţa până la Râmnicu Vâlcea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările