Arşinel se întoarce luni la spital. Medicul: „Ideal ar fi să înceteze atacurile împotriva lui. Stresul ar putea duce la eşecul transplantului“

Arşinel se întoarce luni la spital. Medicul: „Ideal ar fi să înceteze atacurile împotriva lui. Stresul ar putea duce la eşecul transplantului“

Alexandru Arşinel a fost externat în urmă cu circa două săptămâni. FOTO: Remus Florescu

Alexandru Arşinel, care a suferit la sfârşitul lunii august un transplant de rinichi la Institutul de Urologie din Cluj, se va întoarce luni la spital pentru o nouă evaluare, întrucât nu se simte bine. Coordonatorul transplantului, Dan Luscalov, a susţinut că stresul fizic sau psihic la astfel de pacienţi ar putea duce la respingerea rinichiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Actorul a spus la o emisiune televizată, că starea lui de sănătate s-a înrăutăţit din cauza scandalul mediatic cauzat de demersurile preşedintelui unei asociaţii din Cluj, Emanuel Ungureanu, care intenţionează să depună o plângere penală în legătură cu transplantul. „Sunt sub supravegherea Spitalului de Nefrologie Alexandru Davila, unde mi s-au făcut, în cursul acestei săptămâni, analizele, iar ultimele analize au fost date peste cap, drept pentru care profesorul Lucan m-a chemat luni de urgenţă să mă întorc la Cluj”, a spus, la sfârşitul săptămânii, Arşinel.

„În viaţa ma nu am crezut că o să trec prin treaba asta. Am făcut atâta bine în jur. M-am luptat pentru ca să-i ajut pe oameni să zâmbească, atunci când doreau să plângă. Am făcut eforturi imense pentru cei din jur, pentru cei din familia mea şi n-am crezut că un ONG -ist îmi interzice dreptul la viaţă”, a mai precizat actorul.

„Ideal ar fi să înceteze atacurile la persoana lui”
 
Directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, Dan Luscalov, cel care a fost şi coordonatorul de transplant în cazul lui Alexandru Arşinel, a declarat pentru “Adevărul” că stresul psihic la care a fost supus maestrul poate afecta grav starea lui de sănătate: “Orice stres fizic sau psihic, orice infecţie pot duce la dezechilibru şi se poate ajunge chiar la pierderea rinichiului transplantat. Orice pacient cu transplant trebuie să evite în primele lui cel puţin stresul fizic şi psihic. Ideal ar fi să se înceteze atacurile la adresa lui”.
 
Luscalov a mai susţinut că Arşinel a fost chemat la Institutul de Urologie şi Transplant Renal un pic mai repede decât era programat, adică pe 26 septembrie când se împlinesc două săptămâni de la externare, din cauză că se simte rău. “Luni (astăzi-nr)  îi vom face o nouă evaluare care include o serie de teste clinice şi paraclinice. În funcţie de rezult ar putea fi internat sau trimis acasă fie cu modificarea dozelor de medicamente, fie cu recomandarea de a lua un alt tip de medicamente”, a mai precizat medicul.
 
Citeşte şi 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: