Consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social: „Se reia producţia la Mechel Câmpia Turzii. Sperăm să fie reangajaţi oameni“

Consilierul ministrului delegat pentru
Dialog Social: „Se reia producţia la Mechel Câmpia Turzii. Sperăm să fie
reangajaţi oameni“

Mechel Câmpia Turzii  FOTO: Adevărul

Clujeanul Mircia Giugiu, consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, declară că în cursul acestei săptămâni se va relua producţia la combinatul de la Mechel Câmpia Turzii. 3 din cei 7,8 de milioane de lei pe care statul i-a vărsat săptămâna trecută în conturile Mechel sunt pentru comenzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Azi, 15 martie, va intra ultima tranşă de bani în conturile Mechel Câmpia Turzii şi atât şomerii care protestează la uşa combinatului, cât şi angajaţii îşi vor primi salariile compensatorii restante şi salariile pe luna aprilie, susţine Mircia Giurgiu.

„În cursul acestei săptămână se va relua producţia la Mechel Câmpia Turzii. Sperăm ca în timp să fie şi reangajaţi oameni“, declară Mircia Giurgiu, consilierul ministrului delegat pentru Dialog Social, Doina Pană.

Şi liderul de sindicat de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, spune că săptămâna aceasta se va relua producţia, dar nu ştie când vor sosi materiile prime din străinătate.

„Nu vreau să mă pronunţ până nu ştiu sigur. Aşa se pare, că se va relua producţia. Vom vedea“, afirmă Pascu.

Prefectura Cluj a dat, săptămâna trecută, un comunicat prin care anunţa că statul român trebuie să-i deconteze firmei Mechel TVA în valoare de 93,93 milioane lei.

„Totodată, trebuie precizat faptul că, pentru perioada aferentă primul decont, Mechel Câmpia Turzii are datorii către statul român în valoare de 86,103 milioane lei, sumă care se va compensa prin rambursarea de TVA.
Diferenţa rezultată, suma de 7,827 milioane lei, care va fi vărsată în conturile firmei Mechel Câmpia Turzii va putea fi folosită pentru plăţile salariilor restante şi a salariilor compensatorii către salariaţii disponibilizaţi“, se preciza în acel comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: