FOTO UPDATE Maratonul Internaţional închide circulaţia auto în centrul Clujului. Eveniment dedicat victimelor atentatului de la Boston

FOTO UPDATE Maratonul Internaţional închide circulaţia auto în centrul
Clujului. Eveniment dedicat victimelor atentatului de la Boston

Maratonul Internaţional Cluj-Napoca  FOTO: Florina Pop

Peste 2.500 de sportivi au luat startul în Maratonul Internaţional Cluj-Napoca de pe stadionul Cluj Arena. Competiţia a ajuns la a treia ediţie şi azi, 21 martie, circulaţia auto este restricţionată în centurl oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.44  Un atlet din Kenya a câştigat Maratonul Internaţional Cluj 2013. Acesta are 28 de ani şi a trecut primul linia de sosire după 2 ore şi 22 de minute.
Se numeşte Bernard Talam, e născut în Eldoret, Kenya, dar acum trăieşte în Ungaria, unde se şi antrenează.

UPDATE 13.24  Cel mai vârstnic maratonist

La ediţia din acest an a Maratonului Internaţional din Cluj-Napoca a alergat, din nou, Gheorghe Mosion. 

Nu este an în care arădeanul să nu participe la concursurile organizate în toată ţara.

El este unul dintre cei mai în vârstă alergători din România. De loc din Arad, el s-a apucat de alergat la vârsta de 52 de ani, vindecându-se prin sport şi prin mişcare de o boală de plămâni.

Arădeanul a mai spus că participarea la concursuri este şi o ocazie de socializare şi de a se simţi tânăr. Acesta aleargă zilnic 10-15 kilometri. Născut la Tulcea a devenit arădean după ce a făcut armata în oraşul de pe Mureş. El nu a fost căsătorit niciodată şi nici nu are copii.

În 2012, Gheorghe Mosion a alergat 191 de kilometri la 9 concursuri de semimaraton. Cluj – 21 km, Bucureşti (3 concursuri) – 21 km, Arad – 21 km, Munţii Apuseni – 23 km, Sfîntu Gheorghe – 21 km, Timişoara – 21 km şi Sulina – 21 km. A participat şi la Supermaratonul Bekescsaba – Arad şi retur, cu bicicleta. E legitimat la CSM Arad.

După fiecare cursă, arădeanul spune:
„Numai cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit. Dacă El vrea, mai alerg şi mai trag şi pe alţii după mine, că tare bine e să fi sănătos!”.

Gheorghe Mosion când merge la competiţii poartă după el căteva file pe care a scris un îndemn:

„Vrei să fi sănătos? Umblă şi alergă pe jos! Vrei să ai bună sănătate? Aleargă mult chiar şi departe! Nu-ţi fie teamă că te vei rătăci, că tot pe aici vei fi!“.
 

 

 

Horaţiu Morar, preşedintele Runners Club Cluj-Napoca, organizatorul competiţiei, spune că vor avea loc cinci probe: maraton, semimaraton, ştafetă, o cursă de copii şi un cros al unei bănci locale.

"Maratonul Internaţional Cluj-Napoca este dotat cu premii de peste 40.000 de lei. Vor participa concurenţi din 16 ţări, iar printre ei se vor afla doi kenyeni, un alergător în vârstă de 80 de ani, dar şi un cetăţean austriac care va alerga la Cluj-Napoca la cel de-al 160-lea maraton al său. La proba de maraton s-au înscris peste 200 de alergători", a spus Morar.

Startul curselor de maraton, semimaraton şi maraton-ştafetă s-a dat azi, la ora 9.15, pe Cluj Arena, iar traficul rutier este închis în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

Unii sportivi au purtat în piept panglici negre în semn de doliu pentru victimele de la Boston. Alţii au avut mesaje de solidaritate pe tricouri.

„Am decis să ţinem, înaintea startului, şi un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Maratonul de la Boston şi în semn de solidaritate cu familiile acestora şi cu cei răniţi“, a spus Horaţiu Morar.

Se va alerga pe traseul Cluj Arena - Splaiul Independenţei - strada G. Coşbuc - strada Cardinal I. Hosu - strada E. Isac - strada Gh. Şincai - strada Napoca - B-dul Eroilor - întoarcere pe B-dul Eroilor - strada Napoca - strada Gh. Şincai - strada E. Isac - strada Cardinal I. Hosu - strada G. Coşbuc -Splaiul Independenţei - strada G. Bariţiu - întoarcere strada G. Bariţiu - Splaiul Independenţei - Pod Napoca - strada 1 Decembrie 1918 - întoarcere str. 1 Decembrie 1918 - Pod Garibaldi - Splaiul Independenţei cu sosire tot pe Cluj Arena.

Pe traseu vor fi plasate trei puncte de hidratare, pe Bulevardul Eroilor, Splaiul Independenţei şi pe strada 1 Decembrie 1918, iar la final concurenţii vor fi aşteptaţi de şase kinetoterapeuţi în cazul în care vor avea probleme de sănătate la picioare.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: