Maratonul Internaţional Cluj: participă sportivi din Japonia şi Camerun. 2.300 de alergători înscrişi

Maratonul Internaţional Cluj: participă
sportivi din Japonia şi Camerun. 2.300 de alergători înscrişi

Circa 2.3000 de sportivi s-au înscris la Maratonul Internaţional Cluj FOTO: Adevărul

Peste 2.300 de alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate vor lua startul pe Cluj Arena, în 21 aprilie, de la ora 9.15. La cele 5 probe s-au înscris deja sportivi din 15 state ale lumii. Maratonul Internaţional Cluj, ajuns la a treia ediţie, este evenimentul sportiv care reuneşte cel mai mare număr de alergători din Transilvania.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Ne bucurăm să organizăm cea de-a treia ediţie a Maratonul Internaţional Cluj. Acum doi ani, când am pornit acest proiect, ne-am dorit să realizăm o competitie sportivă cu nivel tehnic ridicat, pe modelul maratoanelor europene.
Am reuşit să creăm un maraton al Clujului, un brand care îl defineşte ca oraş sportiv european. Amploarea participării la eveniment şi recunoaşterea internaţională a celor două ediţii anterioare ne încurajează să mergem mai departe şi să sperăm că maratonul va fi apreciat de tot mai mulţi iubitori de alergare” afirmă  Horaţiu Morar, preşedintele Asociaţiei sportive Runners Club.

Maratonul Internaţional Cluj  este o iniţiativă Runners Club, în ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un amplu proiect ce îşi propune să promoveze în rândul publicului un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Organizatorii se aşteaptă la peste 2300 participanţi din România şi din străinătate - Suedia, Germania, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Franţa, Ungaria, Austria, Malta, Slovacia, Camerun, Japonia, Republica Moldova.

Întrecerea cuprinde 5 probe diferite. Acţiunea principală este Maratonul, pe o distanţă de 42,195 km, al cărui partener oficial este un operator de telefonie mobilă.
Traseul de concurs  a fost ales aşa încât să ofere nu doar suport pentru o probă sportivă, ci şi un frumos circuit al Clujului - alergătorii vor trece pe lângă modernul stadion Cluj Arena, vor alerga în zona parcului, pe lângă Chios şi Casino, vor ajunge în centrul oraşului în Piaţa Unirii cu Biserica Sf. Mihail şi statuia Matia Corvin, Teatrul Naţional şi Catedrala Ortodoxă.

Probele de alergare vor fi introduse de MC, muzică, spoturi, sesiuni de încălzire animate şi vor fi urmate de festivităţi de premiere, show, concerte şi alte surprize pregătite de organizatori şi parteneri.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca  va acorda  un premiu special primului alergător clujean care va trece linia de sosire la proba de maraton.

Pe stadionul Cluj Arena vor concerta: Patrica Niri, Alexandra Cociş, Mihai Adrian, Empire, Verde etc. Un alt moment special din cadrul evenimentului va fi expoziţia intitulată „Momente si schite sportive“, prezentată de artista Marcela Alexandrescu.

La Maratonul Internaţional vor fi prezenţi şi echipa de raliuri Napoca Rally Academy,  echipa de fotbal American Crusaders, Asociaţia pentru câinii de salvare Transilvania,  Clujul Pedalează şi copiii de la Fundaţia Clujul are Suflet.

Asociaţia sportivă Runners Club a fost înfiinţată în anul 2009, având obiectivul principal promovarea alergării ca sport de masă, ca fiind o activitate esenţială pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: