Ce măsuri a luat Kaufland împotriva vânzătoarei de la Odorheiu Secuiesc. Explicaţia companiei: „Programul de lucru nu începuse încă“

Ce măsuri a luat Kaufland împotriva vânzătoarei de la Odorheiu Secuiesc. Explicaţia companiei: „Programul de lucru nu începuse încă“

Vânzătoarea a returnat banii bloggerului clujean. FOTO: Captură video

Compania Kaufland a revenit astăzi cu precizări legate de incidentul de la supermarketul din Odorheiu Secuiesc, în care un blogger clujean nu a fost servit pentru că nu ar fi ştiut maghiară. Compania susţine că motivul a fost altul. Kaufland nu a luat deocamdată nicio măsură împotriva vânzătoarei şi precizează că eventualele sancţiuni vor fi confidenţiale.

„La ora la care a avut loc discuţia filmată la punctul Grill (9:47), programul de lucru cu clienţii nu începuse încă, angajata fiind implicată în sarcinile obişnuite de pregătire pentru deschiderea oficială de la ora 10:00. Din acest motiv, casa de marcat nu era încă operaţională, iar aceasta nu a putut încheia procedura de încasare, neputând servi astfel clientul şi restituindu-i suma”, se arată în comunicatul Kaufland. 
 

Ce spune Kaufland 

 
Compania a transmis un alt comunicat astăzi în care se arată: „Regretăm atitudinea angajatei din cadrul magazinului din Odorheiul Secuiesc. Este un comportament de care ne dezicem, Kaufland având o serie de principii care pun respectul faţă de clienţi şi amabilitatea pe primul loc.”
 

Încă nu s-a luat nicio măsură împotriva vânzătoarei

 
În ceea ce priveşte măsurile luate împotriva vânzătoarei, comunicatul arată: „Vă asigurăm că, potrivit procedurilor interne ale companiei, am demarat deja o investigaţie şi vom lua toate măsurile pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, inclusiv introducerea cursurilor de limba română. Subliniem că, potrivit legii, eventualele măsuri care vor fi decise vor fi confidenţiale, deoarece ţin de relaţia angajat-angajator, respectând astfel dreptul la viaţa privată.”
 

Precizările Kaufland

 
Compania a revenit cu precizări şi privind incidentul: 
„La ora la care a avut loc discuţia filmată la punctul Grill (9:47), programul de lucru cu clienţii nu începuse încă, angajata fiind implicată în sarcinile obişnuite de pregătire pentru deschiderea oficială de la ora 10:00. Din acest motiv, casa de marcat nu era încă operaţională, iar aceasta nu a putut încheia procedura de încasare, neputând servi astfel clientul şi restituindu-i suma.
 
De asemenea, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcare, reiese că autorului filmului i s-a comunicat orarul de funcţionare în prealabil.
 
Acesta a venit la punctul Grill într-un interval de 17 minute de trei ori, înainte de începerea programului, în intervalul 9:31 – 9.47, purtând discuţii cu angajata.”
 

„I s-a comunicat că programul nu începuse încă”

 
Kaufland mai precizează că de fapt bloggerului i s-ar fi comunicat că programul nu începuse încă: 
„Încă de la prima vizită, care a durat aproximativ un minut (de la ora 9:31:25 până la ora 9:32:27), clientului i s-a comunicat că programul de lucru nu începuse încă la acea oră şi din acest motiv nu putea fi servit. Cu toate acesta, el a revenit a doua oară la ora 9:37 şi apoi a treia oară la ora 9:47, când a pornit camera de filmat, înregistrând o reacţie ca urmare a unor interacţiuni anterioare. 
Autorul filmului a omis să precizeze că filmarea dată publicităţii este în fapt a treia discuţie cu angajata noastră.”
 
Citeşte şi
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: