Mâncarea bolnavilor de la Spitalul Clinic Judeţean lângă sacii cu deşeuri toxice. DSP a dat amenzi de circa 3.000 de lei

Mâncarea bolnavilor de la Spitalul Clinic Judeţean lângă sacii cu deşeuri toxice. DSP a dat amenzi de circa 3.000 de lei

Sacii  inscripţionaţi cu pictograma  "deşeuri toxice" fotografiaţi lângă recipientele de mâncare.FOTO: ziar de cluj.ro

Cinci amenzi în sumă totată de circa 3.000 de lei au fost date de către Direcţia de Sănătate Publică Cluj, în urma dezvăluirilor făcute în presa locală în legătură cu condiţiile insalubre de transport a mâncării. Într-o înregistrare se vedeau recipientele de mâncare lângă saci pe care era înscrisă pictograma:”deşeu toxic”.

Surse din DSP Cluj au dezvăluit pentru Adevărul rezultatul anchetei demarate în urma dezvăluirilor făcute în publicaţia Ziar de Cluj în legătură cu modul de transporare a mâncării în spital. Au fost amendate cinci persoane printre care şeful de la administrativ, două asistente şefe, şeful de la aprovizionare şi un director medical. Amenzile s-au situat între 500 şi 600 de lei de persoane, ridicându-se în total la circa 3.000 de lei. De asemenea, s-a stabilit schimbarea orarului de servire a mesei pentru bolvani, astfel încât să nu se întersecteze cu cel de strângere a lenjeriilor murdare. Din această cauza recipientele de mâncare au fost filmate lângă sacii cu lenjerie murdară pe care erau aplicate pictograme: deşeu toxic. 
 
Ce s-a întâmplat
 
Circuitul mâncării pentru secţiile Spitalului Judeţean a fost filmat cu camera ascunsa de un jurnalist de la ziardecluj.ro. Mâncarea vine în Dacii Papuc, ruginite şi vehi, care transporta absolut orice. Vasele golite de mancare sunt aruncate de-a valma în spatele maşinilor, unde nu este nici macar o folie pusa pe grilajul de lemn negru de murdarie. Apoi, recipientele cu mâncare sunt transportate în cărucioare ruginite, acoperite cu un cearşaf murdar, trecând pe lângă sacii de gunoii menajer, sacii cu reziduri toxice, rezultate după intervenţii chirurgicale, şi de bolnavii care-şi aşteaptă rândul la cabinetele de consultaţii.  „La nici doi metri de carucioarele cu vase  tronau ditamai sacii cu lenjerie proveniti de la sălile de operaţii din secţiile Palatului Nou. Pe unul dintre cei 10 saci pe care scrie mare PERICOL BIOLOGIC se poate vedea şi provenienta salilor de unde vine lenjeria, Clinica ORL”, se arată în articol.
 
Citeşte şi
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: