UPDATE Ministrul Pădurilor: „Mă gândesc să iniţiez un program pilot prin care să supraveghem pădurile din Cluj, prin satelit“. În control, ministrul era să prindă un hoţ

UPDATE Ministrul Pădurilor: „Mă gândesc să
iniţiez un program pilot prin care să supraveghem pădurile din Cluj, prin satelit“. În control, ministrul era să prindă un hoţ

Lucia Varga, la vizita sa anterioară în judeţul Cluj  FOTO: Adevărul

Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, se află vineri, 25 mai, într-o scurtă vizită în judeţul Cluj. Oficialul va merge în zonele de munte ale judeţului Cluj unde s-au făcut defrişări ilegale.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 14.08 Ministrul Lucia Varga a fost vineri, 24 mai, în comuna clujeană Mărişel şi în urma inspecţiei s-au controlat aproximativ 170 de hectare de teren din Ocolul Silvic Vlădeasa.

Demnitarul a declarat că în ultimul an, în judeţ, s-au tăiat în jur de 61.000 de metri cubi de lemn şi că are de gând să înfiinţeze un program pilot de supraveghere a pădurilor prin satelit, program dotat cu senzori.

„Mă gândesc să iniţiez un program pilot prin care să supraveghem pădurile din Cluj, prin sistem de transmitere prin satelit, care poate fi dotat chiar şi cu senzori“, a afirmat Lucia Varga, citată de Ziua de Cluj.

Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga, spune că merge în zona de munte a judeţul Cluj, unde au avut loc defrişări ilegale constatate, pentru că a primit un raport.

„Am primit un raport în urma unui control efectuat în zona de munte a judeţului Cluj. Vreau să văd cu ochii mei dacă lucrurile sunt atât de grave pentru că dacă sunt trebuie să extindem cercetările şi să luăm măsurile de rigoare. Una e să citeşti un raport şi alta e să vezi la faţa locului ce scrie în el. Lucrurile sunt grave“, a declarat, pentru Adevărul, ministrul.

Oficialul mai afirmă că verificările în teren vor continua în aşa fel încât să descurajeze, pe cât posibil, furtul de lemne, şi pe cei care îl săvârşesc să îi prindă şi să îi pedepsească.

Mai puteţi citi:

VIDEO Primarii şi prefecţii din România au  manuale care le spun ce să facă în caz de calamităţi. Manualul a fost lansat la Cluj de către ministrul Apelor

VIDEO 500 de case puteau fi construite din lemnul furat în judeţul Cluj, în 2012. Ministrul Apelor: „În pădurile din România sunt mulţi hoţi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările