„Little People” a lansat Ziua curajului: o poveste de curaj valorează cât o mie de medicamente pentru micuţii pacienţi cu cancer

„Little People” a lansat Ziua curajului: o poveste de curaj valorează cât o mie de medicamente pentru micuţii pacienţi cu cancer

Lansarea proiectului „Ziua curajului”. FOTO: Little People

Asociaţia Little People România a lansat „Ziua curajului”, un proiect prin care se doreşte conştientizarea importanţei luptei împotriva cancerului la copii şi tineri. Voluntarii asociaţiei îi aşteaptă pe clujeni între 14.00 şi 20.00 în zona Monumentului Memorandiştilor, pentru a le transmite micuţilor pacienţi poveştile lor de curaj care să-i inspire în lupta cu cancerul.

Asociaţia Little People România, organizaţie care derulează programe în beneficiul copiilor şi adolescenţilor afectaţi de cancer a lansat, astăzi, “Ziua curajului “ proiect care face parte din campania socială  „Cine e Leul Tău Curajos?”.Proiectul a lansat în cadrul unei Conferinţe de presă la Bucureşti, iar evenimentul se desfăşoară astăzi în 6 oraşe ale ţării, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
 

Ce se întâmplă de „Ziua Curajului”

 
 De Ziua Curajului, voluntarii organizaţiei aflaţi în locaţii din inima acestor oraşe vor încuraja oamenii să îşi împărtăşească propriile poveşti despre curaj, în formă scrisă sau filmată, anonim, sau în mod asumat. De asemenea, copiii vor fi invitaţi să deseneze ce este pentru ei Leul Curajos, simbolul campaniei, iar desenele lor vor ajunge la micuţii pacienţi. „Dorim să creştem notorietatea importanţei luptei împotriva cancerului la copii şi tineri adulţi şi, indirect, să sensibilizăm, şi să încurajăm familiile cu copii sau adolescenţi să meargă la doctor la primele semne de boală”, spun organizatorii. 
Proiectul „Ziua Curajului” se desfăşoară concomitent în 6 oraşe ale ţării, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
 

Unde întâlnim voluntarii Little People 

 
Cluj Napoca - Bulevardul Eroilor, în zona Monumentului Memorandiştilor, între orele 14:00 şi 20:00
Bucureşti -  intrarea din lateral “ Unirea Shopping Center “ între orele 14:00 şi 20:00
Craiova - Strada Lipscani, între orele 14:00 şi 20:00
Târgu Mureş -  în apropierea staţiei de autobuz din Piaţa Teatrului, între orele 14:00 şi 20:00
Iaşi - în capătul Bulevardului Ştefan cel Mare, lângă Palatul Culturii între orele 14:00 şi 20:00
Timişoara - Bulevardul Regele Fedinand I , în zona Catedralei Mitropolitane între orele 14:00 şi 20:00
 

Clip video 

 
„Ne bucurăm să anunţăm că am lansat astăzi un spot video, în susţinerea cauzei noastre. Acest spot  putea fi urmărit în mediul online începând cu 3 octombrie - Ziua Curajului. Spotul are intenţia să accentueze această campanie de conştientizare a faptului că  în viaţa tinerilor, cancerul este un duşman de temut. Însă cu toate acestea, există speranţă, deoarece există tratamente şi există sprijin. Tinerilor nu trebuie să le fie ruşine sau frică. Ei luptă  împotriva cancerului. Ei sunt cei mai curajoşi români”, mai precizează organizatorii. 
 Spotul s-a bucurat de o campanie de teasing în mediul online susţinută de vedete îndrăgite de micuţii pacienţi. 
“Cine e leul tău curajos”
Campania “Cine e leul tău curajos”? continuă să se desfăşoare  pe site-ul campaniei www.leulcurajos.ro;  În cadrul campaniei, o serie de persoane publice au dorit să se alăture cauzei, astfel că până acum şi-au manifestat susţinerea Simona Pătruleasa şi Vizi Imre, iar lor li se vor alătura şi alte vedete cunoscute de publicul larg. Ei şi-au împărtăşit propriile poveşti despre curaj pentru a transmite mesajul de susţinere a acestor copii la cât mai mulţi oameni. De asemenea, fotografiile vedetelor folosite în campanie vor ajunge tot la tinerii pacienţi.
 Mecanismul de implicare este unul foarte simplu. Oamenii sunt invitaţi să-şi deschidă inima şi să răspundă la intrebarea: Cine e leul tău curajos? Se doreşte adunarea a cât mai multe poveşti despre curaj care să le dea putere şi forţă copiiilor pentru a depăşi boala şi a se bucura de viaţă.
 În luna decembrie, va fi organizată o Gală Aniversară a comunităţii Temerarii®, Comunitatea Naţională a Tinerilor Români Supravieţuitori de Cancer fondată de către Asociaţia Little People şi care anul acesta împlineşte 10 ani.
Mai multe informaţii despre campanie, etapele ei şi vedetele implicate veţi afla pe www.leulcurajos.ro şi prin intermediul informărilor pe site.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările