Lista ruşinii parlamentarilor clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii clujeni Aurelia Cristea (PSD), Adrian Gurzău (PDL), Mircea Irimie (PC), Mate Andras Levente (UDMR), Elena Uioreanu (PNL), Radu Zlati (PNL) au votat pentru proiectul de lege care le-ar oferi o superimunitate. Ei nu consideră că au făcut un lucru greşit, arătând că proiectul nu conferă imunitate sporită.

“Un nou episod din lupta Parlamentului cu ANI, DNA şi instituţiile statului de drept s-a consumat ieri, cu sprijinul ruşinos al TUTUROR deputaţilor clujeni, de la putere sau din opoziţie. Prin amendamente la Codul Penal şi abrogarea unui articol, deputaţii doresc să nu mai poată fi cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă sau conflict de interese.Cu alte cuvinte, deputaţii şi-au votat o super-imunitate, care să-i ajute să practice sportul preferat – traficul de influenţă – în totală impunitate”, se arată într-un comunicat trnasmis de Partidul Mişcarea Populară. Lista îi cuprinde pe: Aurelia Cristea (PSD), Adrian Gurzău (PDL), Mircea Irimie (PC), Mate Andras Levente (UDMR), Elena Uioreanu (PNL), Radu Zlati (PNL). Au lipsit de la vot Steluţa Cătăniciu (PNL), Cornel Itu (PSD), Ioan Moldovan (PC), Adrian Oros (PNL). Cei care au votat pentru susţin că prin aceste modificări parlamentarii nu obţin o superimunitate şi că totul este în regulă, contrazicându-l astfel pe preşedintele PNL, care susţine că liberalii nu vor mai vota proiectul. Adrian Gurzău de la PDL are cea mai „simpatică” explicaţie: sistemul de vot a înregistrat greşit votul său, de fapt el fiind împotriva proiectului.

PNL va vota împotrivă

Preşedintele PNl, Crin Antonescu, i-a recomandat astăzi lui Valeriu Zgonea să repună în plenul Camerei Deputaţilor. Antonescu a anunţat că PNL va vota împotrivă dacă legea va fi întoarsă în Parlament de preşedintele Traian Băsescu. Totodată, liderul PNLadmite că reacţia ambasadelor străine este una corectă:"Au motive să se îngrijoreze", a spus Crin Antonescu. Subiectul principal este următorul: poziţia mea se menţine, dar informaţiile mele de ieri erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul Penal, deşi scot demnitarii din categoria funcţionarilor publici, ceea ce este corect, îi menţin totuşi într-o zonă în care pot fi anchetaţi.Trebuie să admit că nu am fost suficient informat. Există riscul ca această interpretare să fie dată, să nu mai poată fi cercetaţi. Îmi asum întreagă responsabilitate, pentru că sunt preşedintele PNL.

Crin Antonescu, despre Codul penal: Ieri am fost informat greşit. Îi propun lui Zgonea să repună legea în dezbatarea plenului. PNL va vota împotrivă

Cum explică Antonescu imunitatea de fier a aleşilor: Nu s-a abolit ieri corupţia în România. Este vorba de o isterie anti-parlamentară

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite