Limp Bizkit la Electric Castle 2019. Cine sunt artiştii care şi-au anunţat prezenţa

Limp Bizkit la Electric Castle 2019. Cine sunt artiştii care şi-au anunţat prezenţa

Limp Bizkit. FOTO: EC

Americanii  dela Limp Bizkit completează lista headliner-ilor la cea de-a 7-a ediţie Electric Castle. Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead şi Infected Mushroom sunt printre noile nume confirmate de organizatori.

Publicul Electric Castle are şansa să-l întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odată cu confirmarea prezenţei Limp Bizkit pe afişul viitoarei ediţii Electric Castle, ce va avea loc între 17 şi 21 iulie.
 
Cele trei nominalizări la premiile Grammy sau cele peste 40 milioane de albume vândute sunt realizările remarcabile ale trupei, însă acestea spun prea puţin despre modul în care Limp Bizkit a influenţat scena muzicală în ultimele două decenii. Adeptă a stilului Nu Metal, Limp Bizkit a fost printre primele trupe ce a reuşit exemplar să combine două stiluri muzicale complet rupte până atunci, rock şi rap. Zvonurile că trupa lucrează la un album nou sunt tot mai dese, în ultima perioadă, aşa că publicul de la Electric Castle se poate aştepta la surprize mari pe lângă clasicele „Rollin’”, „Break Stuff” sau „MyGeneration”, se arată întrun comunicat al organizatorilor. 
 
 

Line-up neconveţional

 
 
Mai neconvenţional ca oricând, line-up-ul de anul acesta îl propune pe Nils Frahm, pianistul şi compozitorul german cu o abordare senzaţională asupra muzicii clasice, în care aduce elemente de muzică electronică. 
 
Concertele lui sunt experienţe aproape hipnotice; e imposibil de rezistat virtuozităţii cu care acesta abordează două sau chiar trei claviaturi într-o singură linie muzicală.De aceea, nu este de mirare că Frahm este unul din puţinii artişti ai genului ale cărui concerte sunt în permanenţă sold out. 
 
În urmă cu câteva zile, BBC1 numea „Here with me” cea mai bună piesă pop a momentului, readucându-i în prim plan pe Chvrches. Trupa scoţiană de synth-pop a debutat în 2011 ca un proiect de studio, cei 3 membri ezitând o lungă perioadă să-şi asume show-uri live. Odată debutul făcut, turneele lor sunt continue, iar trupa şi-a câştigat o popularitate mondială atât prin muzică, cât şi prin activismul constant în promovarea talentelor feminine din industria muzicală. 
 
Controversatul Zomboy dă întotdeauna 110% în show-urile sale, iar publicul simte asta. Având disciplina anilor în care a fost toboşarul unei trupe de metal, artistul britanic simte exact ritmul pe care fanii îl aşteaptă şi nu-i dezamăgeşte niciodată. Zeds Dead, pe de altă parte, mizează pe diversitatea stilurilor electro pe care le îmbină în muzica lor pentru a mulţumi miile de spectatori din marile festivaluri la care sunt invitaţi. Zeds Dead trăiesc, în prezent, unul din cele mai bune momente ale carierei lor, câştigându-şi un statut privilegiat în rândul promotorilor stilului bass. Colaborările lor cu alţi artişti îl includ şi pe Jauz, alt nume confirmat pentru ediţia aceasta a festivalului. Tânărul DJ din San Francisco este o adevărată figură cult în lumea bass, fanii săi, reuniţi sub numele de „Sharksquad”, urmându-l peste tot în lume pentru a-i urmări show-urile eclectice. 
 
 
 
Unii dintre cei mai bine vânduţi artişti israelieni ai tuturor timpurilor, duo-ul Infected Mushroom,aduc în Electric Castle experienţa celor care şi au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltând stilul psytrance pentru noi generaţii de tineri, fără ca asta să le afecteze publicul care îi admiră încă de la începutul anilor ‘90.
 
 
Sigma revine după 3 ani în line-up-ul festivalului, timp în care a lucrat la cel de-al doilea album, ce va fi lansat chiar în această vară. Între timp, au bifat o serie de colaborări cu Take That şi Paloma Faith şi visează să îl convingă pe Calvin Harris să producă o piesă împreună. Iar dacă tot vorbim de visuri sonore, cei de la Gangs of Youth ţintesc chiar mai sus: îşi doresc să atingă notorietatea mondială pe măsura succesului obţinut, deja, acasă, în Australia. Aici,  ultimele lor două albume au avut vânzări record şi le-au adus cele mai importante premii ale continentului. Este, acum, momentul ca publicul român să-i descopere, în concertul pe care îl pregătesc pentru Electric Castle 2019. 
 
Vorbind de nume mari ale rock-ului, nu mulţi producători de muzică electronică se pot lăuda că îşi regăsesc semnătura pe albumele U2, însă Andy Barlow, jumătatea duo-ului Lamb, este o excepţie. Împreună cu Lou Rhodes, cu care formează Lamb de 21 de ani, timp în care au lansat 6 albume, vor fi prezenţi în iulie, pe principala scenă a festivalului. 
 
O premieră în stilurile muzicale prezente la Electric Castle: Giggs este una dintre cele mai puternice voci ale grime, hip hop-ul născut în zona de sud a Londrei şi rapid îmbrăţişat de fani din întreaga lume. Succesul lui a deschis calea pentru mulţi alţi artişti de rap, Giggs fiind însă unul dintre puţinii care nu a acceptatsă adopte un stil mai comercial doar de dragul de a câştiga mai multă notorietate. 
 
Irezistibili prin amestecul de influenţe din muzica franceză, mexicană, turcă, Polo & Pan aduc energia culeasă din experienţele culturale trăite în întreaga lume. Două artiste americane puternice, The Black Madonna şi TOKiMONSTA, cea din urmă fiind prima producătoare de origine asiatică care a primit o nominalizare la Grammy, completează seria de prezenţe feminine pe scenele festivalului. 
 
Lista completă a numelor noi confirmate pentru ediţia 2019 poate fi găsită pe www.electriccastle.ro. Pe aceeaşi platformă sunt disponibile şi abonamentele Electric Castle, care pentru următoarele 4 săptămâni, pot fi cumpărate la preţul de 499 de lei. Biletele de o zi sunt şi ele disponibile online, cu preţuri cuprinse între 199 şi 299 de lei. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările