Liceenii clujeni şi-au făcut revistă. Ce spune redactorul-şef al publicaţiei

Liceenii
clujeni şi-au făcut revistă. Ce spune redactorul-şef al publicaţiei

Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj a lansat săptămâna aceasta revista „Viaţa de liceu“. Tinerii jurnalişti de liceu speră ca revista la care scriu să aibă un impact asupra colegilor. Publicaţia va apărea lunar.

Revista „Viaţa de Liceu“ a fost iniţiată de Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj ca să-i informeze pe colegii din şcoli despre evenimentele care au loc în Cluj şi merită atenţie.

Revista are în spate un proiect finanţat cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, de programul YouthBank Cluj, coordonat de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD.

Cel care i-a coordonat pe liceenii de la revistă, redactorul-şef, Alex Pop, spune că s-a implicat în acest proiect deoarece simţea „nevoia de a avea un mijloc de informare asupra oportunităţilor oferite de acest oraş, iar împreună cu Consiliul Judetean al Elevilor Cluj am spus că trebuie să facem un proiect în sensul acesta şi am decis să creăm o revistă de la liceeni pentru liceeni“.

El mai spune că nu s-a gândit la o carieră în presă şi speră ca revista „să aibă un impact puternic şi pozitiv asupra liceenilor, să devină un proiect de tradiţie al CJE Cluj şi să devină tot mai mare având în vedere că, anul viitor, Clujul este Capitală Europeană a Tineretului“.

"Dorim să le oferim elevilor clujeni o sursă de informare constantă cu privire la toate oportunităţile de dezvoltare personală, profesională, de recreere sau culturalizare din oraşul nostru. În numerele ce urmează suntem siguri că, din punct de vedere calitativ, revista va creşte şi cu trecerea timpului dorim să mărim tirajul revistei şi să ne extindem în judeţul Cluj“, spune Ioanis Divoiu, preşedinte CJE Cluj.

Mai puteţi citi:

FOTO Lecţii de viaţă de la copii. Ghibstock, „şcoala“ de voluntariat unde elevii devin adulţi

Începe Ghibstock, festivalul liceenilor care au demonstrat că se poate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: