Lecţia primită de doi români din Londra, după o escrocherie de un milion de lire sterline. Ce i-a obligat instanţa să facă

Lecţia primită de doi români din Londra, după o escrocherie de un milion de lire sterline. Ce i-a obligat instanţa să facă

Mihai Cristoiu şi Maria Bilici au rămas faliţi şi îşi vor petrece următorii ani după gratii. FOTO: Guardian / Met Police

Doi români au fost condamnaţi la închisaore cu executare de un tribunal din Londra şi un al treilea este căutat de Poliţie, iar pe numele său a fost eliberat un mandat de arestare la nivel european. Cei trei sunt acuzaţi că au pus la cale o escrocherie prin care au păgubit numeroşi oameni cu peste un milion de lire sterline.

Potrivit anchetatorilor, cei trei români vindeau servicii şi obiecte inexistente pe e-bay, păcălind mai mulţi cetăţeni britanici, dar şi din alte ţări. Poliţia londoneză i-a reţinut pe Mihai Cristoiu şi Maria Bilici, iar cei doi au fost între timp judecaţi şi condamnaţi la şase ani şi respectiv patru ani de închisoare. Dar nu numai atât. O decizie a instanţei, definitivă, i-a luat total prin surprindere pe cei doi infractori, notează jurnaliştii de la Guardian.
 
Aceştia au fost obligaţi să returneze banii obţinuţi fraudulos, astfel că Maria Bilici trebuie să-şi vândă casa şi să achite în plus şi 80.000 de lire sterline, în timp ce Cristoiu trebuie să plătească nu mai puţin de 413.050 de lire sterline şi a fost obligat între timp să îşi vândă apartamentul pe care abia şi-l cumpărase în Londra. În plus, el a rămas şi fără banii pe care îi avea în conturi, aproximativ 130.000 de lire sterline, bani care au fost confiscaţi.
 
Pe lângă asta, lui Mihai Cristoiu i-au fost confiscaţi banii găsiţi acasă, adică  63.000 de lire sterline, dar i-au fost luate şi şase ceasuri, două inele cu diamante şi două lingouri de aur în valoare de 57.000 de lire sterline.
Un al treilea cetăţean român, Sebastian Ilie, a reuşit să scape de anchetatori, iar acum este dat în urmărire generală şi a fost eliberat pe numele său un mandat de arestare la nivel european.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: