Lecţia dură primită de un şofer român în Italia după ce a fost prins că a modificat kilometrajul unei maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Napoli Today
FOTO: Napoli Today

Un român stabilit în Italia a păcălit un italian, căruia i-a vândut o maşină uzată, dar nu înainte de a-i modifica kilometrajul. Totul s-a întors însă împotriva sa.

Vânzătorul a fost denunţat şi în prezent e cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune. Bărbatul riscă să facă închisoare de la 6 luni la 3 ani sau în cel mai bun caz pentru el o amendă penală de 3.000 de euro, scrie Gazeta Românească

Asta după ce italianul a observat că maşina, care în acte avea doar 165.000 de kilometri, avea un nivel foarte ridicat de uzură, incompatibil cu kilometrajul declarat de fostul proprietar la momentul vânzării.

Într-o primă fază, păgubitul s-a dus la un atelier, iar de aici la comisariatul din Osim, care a declanşat o anchetă. În urma verificărilor, anchetatorii au descoperit că românul falsificase unitatea de control electronic a vehiculului, eliminând aproximativ 70.000 de kilometri faţă de cei parcurşi efectiv. Şi nu numai atât. Tot aici s-a descoperit că românul a fraudat şi ultimul control de revizie, anulând mulţi kilometri pentru a induce în eroare personalul responsabil cu controalele.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite