Leacul împotriva stresului din sesiune? „O cameră cu căţei“ la UBB

Leacul
împotriva stresului din sesiune? „O cameră cu căţei“ la UBB

Câine de terapie FOTO: pagina de Facebook a Terapie Asistată de Animale

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca le pregăteşte o surprinză studenţilor pentru sesiunea care vine: o metodă terapeutică prin care să scape de stres, o „cameră cu căţei“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dresori şi psihologi încep de joia viitoare, 23 ianuarie, o terapie care să-i ajute pe studenţi să ţină stresul examenelor sub control. Va fi amenajată o cameră unde vor fi aduşi câini. Ideea a fost pusă în practică la o universitate canadiană.

De această terapie cu câini vor beneficia studenţii a două universităţi clujene, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Încăperea unde va avea loc terapia va fi găzduită de Vivariul UBB.

Coordonatoarea inovativului proiect este conf. dr. Alina Rusu de la UBB. „O astfel de cameră cu căţei s-a amenajat şi într-o universitatea din Canada şi i-a ajutat pe studenţi în timpul sesiunii“, afirmă aceasta.

Despre ce zic studenţii canadieni, puteţi citi AICI.

Prima zi de terapie va fi joi, 23 ianuarie. E demonstrată eficienţa terapiei asistată de animale. La Cluj vor fi folosiţi deocamdată doar câini adulţi în terapie.

Mai puteţi citi:

FOTO VIDEO Nicuşor, robotul-câine care orbeşte hoţii cu laserul, are Facebook. Este creaţia a patru studenţi clujeni

FOTO „Sângele meu salvează vieţi“. Clinica unde câinii donează sânge

citeste totul despre: